167 landskamper, sex VM-turneringar och debut i blågult säsongen 2008/09.

Luleå Hockey/MSSK-backen Johanna Fällman, 27, har varit en landslagsspelare under lång tid.

Nu får hon också spela karriärens första OS-turnering.

Artikelbild

| Johanna Fällman.

Under fredagen blev Damkronornas trupp officiell.

– Det känns fantastiskt. Jag blir rörd och stolt, säger Johanna Fällman.

Sen tillägger hon:

– Jag är också sjukt stolt över att det kommer stå Luleå Hockey som klubblag.

Artikelbild

27-åringen har vid två tillfällen varit nära att få vara med i turneringen – men båda gångerna snubblade hon på mållinjen.

– 2010 var jag väl egentligen sista backen ut, men jag skulle inte vara med då. Men i Sotji (2014) kan jag i efterhand tycka att jag borde ha varit med. Jag var ganska besviken då, jag var skitbitter i säkert ett och ett halvt år, säger Fällman och skrattar.

Artikelbild

Hon fortsätter:

– Men man lär sig av det också. När det blir som det blir får man göra det bästa av det.

LÄS MER:Luleåstjärnorna får spela OS

För Rebecca Stenberg, 25, blir det också OS-debut i Sydkorea.

Faktum är att Luleåforwarden inte heller har gjort något världsmästerskap tidigare.

Däremot har hon varit nära de senaste åren.

– Jag har varit reserv i några år nu till VM men inte riktigt tagit mig dit, men jag har känt att jag har haft en bra säsong och utvecklat mina svagheter lite mer samtidigt som jag har utvecklat mina styrkor, säger Stenberg.

Precis som övriga spelare fick hon beskedet i onsdags.

– Man blev väldigt glad. Sen har jag varit med på alla turneringar och haft en bra känsla, men man vet aldrig riktigt innan man får beskedet. Det var en vikt som släppte från axlarna, säger Stenberg och fortsätter:

– Det här är något man har drömt om sen man var liten. Det är sjukt häftigt och jag har inte riktigt fattat det än. Det får sjunka in lite grann nu och när vi väl åker dit kommer det väl att det är på riktigt.

Emma Nordin, 26, är en rutinerad OS-resenär. Det här blir hennes tredje turnering – men vägen till den här har gått via en svår knäskada 2016.

– Jag har sagt till många nära och kära att beskedet var extra speciellt den här gången med tanke på att man har blivit äldre och mognare och förstår lite bättre, säger Nordin och utvecklar:

– Man är ödmjuk mot sig själv och känner en slags stolthet till det man har åstadkommit. Jag har kämpat väldigt hårt för att ta mig tillbaka och vara med på den här nivån, så jag är sjukt tacksam för stödet jag haft och att det gick vägen, säger hon.