Tipsa oss om nyheter

Tipsa oss om nyhetshändelser eller skicka in en nyhetsbild. Hjälp oss också att granska samhället genom att lämna nyhetstips.

Har du sett något vi borde skriva om? Eller har du tips på något vi borde undersöka? Hör av dig till oss!

Har du sett något vi borde skriva om? Eller har du tips på något vi borde undersöka? Hör av dig till oss!

Foto: Thomas Möller

2020-04-21 23:01

Mejla oss dina tips på tips@nsd.se eller använd formuläret nedan. Självklart går det även bra att skicka med dina nyhetsbilder och filmer.  

Du omfattas alltid av grundlagens källskydd och blir då anonym om du önskar, men lämna gärna dina kontaktuppgifter så att vi på redaktionen kan komma i kontakt med dig om vi behöver ytterligare information. Dina uppgifter kommer enbart att hanteras av vår redaktionella personal och lämnas inte ut till någon annan part.

Du som skickar in en bild eller film ger oss tillåtelse till fri publicering om du inte meddelar annat. Blir ditt tips en nyhet publiceras den i någon av våra kanaler inom koncernen samt i videospelaren Youplays nätverk.

Vill du tipsa oss via en krypterad tjänst helt säkert från insyn?

Så här fungerar det:
1. Gå in på websajten: https://norrmedia.newsleaks.se/.
2. Skriv in ditt tips.
3. Lägg till eventuella filer.
4. Skicka.

Som kvitto kommer du sedan att få ett 16-siffrig kod som gör att du kan logga in och redigera ditt tips och skicka uppdateringar. Som inloggad kan du även kommunicera krypterat med oss på redaktionen om ditt tips. Om möjligt – använd privat dator eller mobiltelefon istället för till exempel den elektronik din arbetsgivare tillhandahåller.

Att tänka på när du tar nyhetsbilder eller filmar

Om det är en nyhetshändelse, tänk på att inte vara i vägen eller störa personal på platsen. Visa respekt och medmänsklighet när du dokumenterar händelser, tänk på den personliga integriteten. Ta inte bilder eller filma inte personer i nöd - hjälp dem i stället. Följ alltid lagen när du tar bilder.