Han konstaterar att det har varit en tuff säsong.

– Men spelarna har visat en jävla moral, och offrat sig för klubben. Det är många av dem som har spelat trots att de varit sjuka och halvskadade, säger Mikael Carlsson.

Han var aldrig orolig.

– Jag har hela tiden litat på laget, säger han.

Målet inför den just avslutade säsongen var att etablera sig som ett slutspelslag.

– Ingenting har förändrats, utan vi har samma ambition som tidigare. Vi ska bli ett stabilt topp fyra- eller fem-lag, säger Mikael Carlsson.

Att man satsade på europaspel parallellt med ligaspelet är inget han ångrar.

– Vi tycker det är viktigt att sticka ut bland de svenska klubbarna, och ett sätt att göra det på är genom att vara med i europaspelet. Det är också ett bra sätt att få ihop laget på. Det var efter vår Israel-resa vändningen kom den här säsongen. Men vi kanske inte ens kommer att få möjligheten att göra det nästa säsong, frågan går ju först till de åtta högst placerade lagen. Det är bara om någon av dem och tabellnian tackar nej som vi kommer att få den, säger han.

Man har ännu inte gjort klart med några nyförvärv.

– Det är svårt att rekrytera etablerade spelare om man spelar i allsvenskan, och de vi är intresserade av har velat vänta tills det blev klart vilken serie vi kommer att spela i nästa säsong. Men vi ska återuppta samtalen med dem inom kort, säger Mikael Carlsson.

Vad det rör sig om för spelare vill han inte gå in på.

– Men vi kommer i alla fall att behöva värva en målvakt och någon som är vänsterhänt, säger han.

Det är också oklart vem som kommer träna laget nästa säsong.

– Vi har inte diskuterat saken ännu, och jag vill inte säga något förrän vi har utvärderat säsongen. Men först ska vi ha några dagars ledigt, säger Mikael Carlsson.