Piteå på jakt – efter stjärnforward

Piteå Hockey är på riktig stjärnjakt.
Klubben vill knyta till sig Jonathan Hedström.
– Det är ett alternativ, säger Hedström till Sundsvalls Tidning.

Foto:

Piteå/ishockey2013-07-11 11:16

NSD har tidigare berättat att Jonathan Hedström, 35, är en drömspelare för Asplöven. Men något spel i klubben blir det inte.

I en intervju med Sundsvalls Tidning berättar 35-åringen om framtiden – och han avslöjar att en norrbottnisk division I-klubb kan bli aktuell.

– Jag har tackat nej till Asplöven och pratar lite med Piteå, det är ett alternativ. Annars har jag lite erbjudanden från utlandet, men är jag verkligen motiverad att åka utan min familj? Vi får se och jag är beredd att vänta in i augusti, säger Jonathan Hedström till Sundsvalls Tidning.

Piteå Hockeys sportchef Patric Jonsson:

– Vi har anmält vårt intresse men det är ingenting vi kan påverka speciellt mycket. Utan det är hans beslut och hans måste sondera terrängen och se vad som finns och inte finns. Det är liksom inte vårt bud som gör att han tar beslutet att spela i Piteå, säger Jonsson till NSD innan han fortsätter:

– Det är ingen vi lämnar en plats öppen för utan vill han komma så skapar vi en plats. Det skulle vara en rolig bonus.

Vad skulle det betyda att få in en sån här spelare?

– Det skulle betyda otroligt mycket. Det är en otroligt bra kille och vad han kan hockeymässigt har alla koll på.

Och finansieringen?

– Det är inget som ryms inom dagens budget, men skulle det bli aktuellt får vi lösa det på nåt sätt.

Piteå Hockey har också en hemvändare på kroken: Backen Niklas Enberg, 27, som förra säsongen spelade i allsvenska Oskarshamn.

– Vi hoppas på honom. Vi har ett kontraktsföslag ute där men vi får se vad som händer. Vi väntar på lite antagningsbesked från skolor och så där, säger Patric Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!