Tillbaka - efter en jobbig tid

För sju månader sedan tog fotbollskarriären stopp för Josefin Johansson.Det hände den 7 september mot Örebro i allsvenskan.- Det bara small till, berättar hon.

Josefin Johansson är tillbaka efter sin tunga skada.

Josefin Johansson är tillbaka efter sin tunga skada.

Foto: Kurt Engström

PITEÅ2012-04-07 06:00

Hälsenan var av och det betydde en lång, mödosam väg tillbaka.

Men nu är Josefin redo för comeback i Piteås allsvenska lag.

- Det är sjukt roligt att vara tillbaka. Nu känns det bra och det är ett kvitto på att det varit värt all möda, säger hon.

Är på gång
Johansson har gjort ett par korta inhopp under vårens träningsmatcher. Hon är på gång, men kanske inte ännu mogen för startelvan?

- Det får tränaren avgöra. Fortfarande måste jag förstås bygga upp musklerna. Men det känns som om jag kommer allt närmare den punkt jag var då olyckan hände.

Josefin Johansson kommer från Kalix och Assi är hennes moderklubb. Efter några säsonger i Sunnanå i allsvenskan värvades hon till Piteå.

"Ingen tackling"
Men den första säsongen blev inte vad hon tänkt sig.

- Det var ingen tackling. Jag bara sprang rakt fram när det hände. Den första rehabtiden var jobbig. Men jag fick mer tid att umgås med släkt och vänner.

- Ändå kändes det väldigt skönt att åter vara med fotbollsgänget, att känna sig delaktig. Då om inte förr förstod jag hur mycket fotbollen betyder, säger Josefin Johansson,

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om