Efter knocken i Östersund - nu mår Lindholm bättre

Han knockades mot Östersund.Men nu ger Pär Lindholm lugnande besked.- Det är väl en lättare hjärnskakning, säger Piteå Hockey-centern.

Piteå2013-02-12 06:00

Det var i slutet av andra perioden i söndagens hemmamatch mot Östersund som gästernas Per Tagesson sög tag i Piteå Hockey-centern Pär Lindholm och utdelade ett antal slag utan handskar mot Lindholms huvud.

Tagesson fick fem minuter och match penalty (han blir automatiskt avstängd i en match och sen ska disciplinkommittén för region norr besluta om ytterligare straff) för tilltaget medan Lindholm fick två plus tio minuter.

Situationen var också det stora samtalsämnet efter matchen.

- Det såg inte bra ut. Jag tror inte han kan spela på onsdag, sa Piteås tränare Stefan Hedlund och Östersunds dito Markus Åkerblom fyllde i:

- Det är absolut inget vi står bakom. Vi vill ha våra spelare på isen, ett sånt beteende gör att han riskerar avstängning.

I sekvensen knockades Pär Lindholm och föll handlöst i isen och fick sen uppsöka sjukhus.

Men i går kunde han ge ett positivt besked.

- Det är väl en lättare hjärnskakning så det är väl inte hela världen. Men det är aldrig roligt att bli skadad, säger han.

I morgon möter Piteå, som ligger trea i allettan, seriefemman Kiruna i en riktig rysare. Segraren i den tar ett stort steg mot play off.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om