De ska lyfta Piteå

Den ene tränaren återvänder till Norrbotten.De andre tränaren är tillbaka efter några sabbatsår.Anders Wallerström och Per Jensen bilder ett intressant tränarpar i Piteå IF.

Per Jensen.

Per Jensen.

Foto: Kurt Engström

PITEÅ2011-04-23 06:00

Wallerström och Jensen har samma fotbollsfilosofi.

- Jag känner Per sedan tidigare och vet hur duktig han är. Men det betyder inte att vi alltid tycker likadant. Vi har våra duster, men det är bara utvecklande, säger Anders Wallerström.

De två rutinerade tränarna har också en rookie vid sin sida. Johan Norberg, 28 år, från Munkund/Skuthamn är tredje länken i tränarstaben.

Vill utveckla
- Det känns bra att ha med en kille som känner ortens spelare, säger Wallerström.

Kalixgrabben Wallerström har en aktiv karriär i IFK Kalix, Umeå och IFK Luleå bakom sig. Tränarkarriären fick en rivstart då han snabbt förde upp Teg från fyran till tvåan.

Men där tog det stopp och laget ramlade ur.

- Det gick för fort. Vi tappade några spelare och hade ett sämre lag i tvåan än i trean, säger han.

I Piteå känner Wallerström att han har ett bra och utvecklingsbart material att jobba med. Klubben har spikat en treårsplan som ska sluta i division ett.

Per Jensen har fått tillbaka suget efter avhoppet från IFK Luleå. Det var en jobbig tid, men ingen kan ifrågasätta Jensens kapacitet. Det var han som kontaktade Wallerström och hörde om han var intresserad av tränarjobbet i Piteå.

Wallerström behövde inte lång betänketid.

- Erbjudandet kom rätt i tiden och passade mig bra, säger han.

En härva
Men det blir ingen division tvåpremiär för Piteå mot nykomlingen Junsele. Junsele har massor med utländska importer och har inte fått papperna klara för fyra engelsmän och tre moldavier.

Förbundet har gett Junsele rätt att skjuta upp premiären på grund av pappersstrulet och det kan tyckas märkligt. När matchen ska spelas är inte klart.

- Det är en ordentlig härva och vi vet inte i dag när matchen ska spelas, säger Anders Wallerström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om