Att Asplövenprofilen skulle vara klar för allsvenska Björklöven inför kommande säsong avslöjades mitt under säsongen av Expressen. Nu när Oskarshamn säsong är över har övergången blivit officiell.

I ett pressmeddelande meddelar Björklöven att 38-årige Per Kenttä har skrivit på ett treårsavtal med klubben.

– Det ska bli en härlig utmaning att komma till en klubb som Björklöven med sina höga ambitioner. Nu väntar ett intressant och tufft jobb med att sätta den nya sportsliga organisationen med vissa nyckelpositioner. Därefter behöver spelartruppen kompletteras där det finns vissa luckor att fylla för att göra Björklöven ännu bättre nästa säsong, säger Björklövens nya sportchef Per Kenttä i ett pressmeddelande.

Björklövens VD Anders Blomberg:

– Per har en profil som passar väldigt bra in i det vi behöver i Björklöven och vi är glada att vi lyckats knyta till oss honom på ett treårskontrakt. Vi gjorde en noggrann rekrytering under vintern och hade en tydlig kravprofil på vilken sportchef vi ville ha. Den kravprofilen matchar Per väldigt väl, säger han.

Kenttä har som bekant haft olika roller i Asplöven under tio års tid. Det handlar om allt från assisterande tränare till huvudtränare och sportchef.