Nya EM-medaljer till Ingela Lundbäck

Para-bordtennisspelaren Ingela Lundbäck fortsätter att stapla framgångar. Under EM så blev det ett silver och ett brons.

Ingela Lundbäck och Anna-Carin Ahlquist tog silver i lag och Lundbäck tog själv brons individuellt. Nu hoppas duon på en plats i OS nästa år.

Ingela Lundbäck och Anna-Carin Ahlquist tog silver i lag och Lundbäck tog själv brons individuellt. Nu hoppas duon på en plats i OS nästa år.

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Bordtennis2019-09-23 13:43

Lundbäck förlorade lagfinalen mot Serbien med minsta möjliga marginal.

– En boll från guld var givetvis surt, säger Ingela Lundbäck om silvret i lag.

I Rio så förlorade duon klart mot det serbiska paret Borislava Peric-Rankovic och Nada Matic, men under EM i Helsingborg så blev det en riktigt tuff drabbning.

– I Rio var vi chanslösa i dubbeln – nu blev det 13–15 i skiljeset. Ett klart fall framåt och samtidigt så slog jag Nada (Matic) och det hade jag inte gjort på sex år och det är jag nöjd med, säger Lundbäck.

I det avgörande mötet mellan Ahlquist och Borislava Peric-Rankovic blev det dock svensk förlust med 2–3 efter en spännande uppgörelse och Sverige fick nöja sig med silver i lagtävlingen efter 1–2 i finalen.

Tidigare i veckan så spelades singel och där blev det ett brons för Ingela Lundbäck som nu har samlat på sig en ansenlig mängd internationella medaljer.

– Jag har faktiskt ingen koll på hur många det har blivit.

Lundbäcks lagpartner, Ahlquist, tog EM-guldet i singel.

Frågan är nu om resultatet i EM räcker för en biljett till Tokyo-OS 2020.

– Det finns inget som är givet. Vi har resultaten för att få åka, men vi är inte uttagna ännu. Det är svenska paralympiska kommittén som bestämmer, säger Lundbäck. 

Du verkar i alla fall ha en bra form just nu?

– Det är bara att hoppas på att kroppen håller. Tidigare har det svartnat för ögonen, men det händer inte nu.

Det är väl en fördel?

– Jo så är det, men samtidigt tappar jag kraften. Det är ingen som vet varför det blir så, säger Lundbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!