Ända sedan Alexander Majorov blev klar med sin sjukgymnastutbildning har han jagat ett deltidsjobb vid sidan av konståkningen. NSD skrev om detta redan i början av december. Då sa Majorov att han sökt 18-20 jobb och det hade ”gått åt skogen”.

Inte har det gått bättre den senaste månaden. Nu säger Majorov att han sökt allt man kan tänka sig, han vill så gärna ha något annat att tänka på vid sidan av konståkningen.

– Om man bara håller på med idrott och inte arbetar, då tänker man bara på idrott och då blir man galen. En sysselsättning hjälper extremt mycket för prestationen. Det är viktigt att kunna någonting vid sidan av att skifta fokus till, säger han.

Artikelbild

| Söker jobb. Men det är svårt att få napp, säger Majorov.

Majorov berättar att han söker alla tänkbara jobb.

– Sedan jag tog min examen har jag sökt det mesta. Fysioterapijobb, jag har sökt fysioterapi för djur. Jag har sökt som skridskotränare i Luleå Hockey.

Skridskotränare i Luleå Hockey?

– Ja, jag gick ner på träningen och pratade med huvudtränaren för seniorlaget. Jag sa att jag kunde hjälpa till med skridskoteknik, men jag tror inte att de nappade. Det hände inget mer, de har inte ringt upp, säger Majorov.

Artikelbild
Tror du att du hade kunnat bidra där?

– De är ju proffs på det de gör, men de kan ju få inspiration av något annorlunda. Jag säger inte att det är den stora hemligheten som är skillnaden mellan SM-guld eller inte. Men det är något nytt, säger Majorov.

Luleå Hockeys tränare Thomas "Bulan" Berglund ställer sig positiv till ett samarbete med Majorov i framtiden.

– Vi har inte tagit det vidare ännu, men det är absolut en resurs som man skulle kunna nyttja. Framför allt på ungdomssidan, att kunna hitta skridskoteknik och smidighet på skridskorna. Jag tycker att det är jätteintressant, säger Berglund.

"Bulan" säger att det skulle kunna vara aktuellt inför nästa säsong.

– Egentligen är det sånt som ska planeras innan en säsong så att man får lägga in honom i planeringen. Men det är absolut en sån grej som jag tycker är intressant. Det skulle kunna vara en del i skridskoteknik och hur man blir så smidig som möjligt på skridsko, jättebra grejer som vi skulle kunna samarbeta med.

Positivt att han tog kontakten?

– Absolut. Jag tycker att alla såna saker är väldigt positiva. Om man kan hitta saker där man kan utvecklas.

Hur stor skillnad är det på hockey och konståkning, just skridskomässigt?

– Det är ju stor skillnad. I konståkning har du ju bara åkningen. I hockeyn ska du ha kontroll på massa andra grejer. Pucken, medspelaren, motståndaren... Det blir ju en mer komplex sport. Men grunden är ju att du ska kunna åka skridskor så smidigt som möjligt. Det är ett jätteviktigt verktyg för skridskoåkare att kunna nyttja skridskoåkningen.

Nästa vecka tävlar Alexander Majorov på EM i Moskva. Det är hans sista chans att fixa en OS-biljett.