Under måndagsförmiddagen drog återigen O-ringen igång. Den här gången avgörs tävlingen i Norrköping, närmare bestämt Kolmården. Det stora länshoppet Hanna Lundberg fanns återigen på startlinjen, i klassen D18 Elit. Till första etappen kom hon ett succéartat JVM, där Lundberg slutade sjua i medeldistansen.

Nu har hon laddat om och redo för en tuff vecka i skogarna runt Kolmården.

– Jag har lyckats bra med återhämtningen. Jag tog några lugna dagar och försökte tänka på allt annat än orientering, och bara fokusera om till den här veckan, säger Lundberg.

Hanna Lundberg öppnade hårt och tog en överlägsen seger när den första etappen var avslutad.

Segermariginalen blev 47 sekunder ner till tvåan Jenny Baklid, Konnered IL.

– Det var en superrolig tävling. Det är fin terräng och kul att få vara igång. Det var roligt och en utmanande bana. Första etappen på O-ringen handlar mycket om att göra det stabilt och säkert, säger hon och fortsätter.

– Det kände jag att jag fokuserade på att göra i dag. Då räckte det hela vägen.

Och din egen insats?

– Jag är nöjd med min insats. Jag var fokuserad på min uppgift och mitt lopp. Sedan kan inte jag påverka hur fort de andra springer.

O-ringen är världens största orienteringstävling med över 16 600 anmälda till årets vecka.

– Det är en härlig atmosfär på hela tävlingen. Det klart att det är mycket folk i skogen. Det här är en av de roligaste veckorna på året. Det har jag sett fram emot länge, berättar Lundberg.

Hur laddar du om nu för resten av veckan?

– Det handlar mycket om att lämna det man gjort bakom sig och fokusera på nästa lopp, och se vilka nya utmaningar som väntar. Det ska jag göra nu. Jag har släppt dagens lopp och blickar framåt.

Tävlingens första dag kantades av höga temperaturer och gassande solsken, men det är något som Lundberg försöker tänka bort.

– Såklart att man behöver dricka ordentligt. Samtidigt blir det lite jobbigare att springa, tar mer på krafterna. Jag försöker ändå tänka att det är lika för alla och att alla har det kämpigt.

Hur påverkar terrängen det?

– Den är ganska tungsprungen. Det är inga stora berg, men det är lite kupering hela tiden. Det gäller att disponera krafterna rätt hela banan.