Löftet: Klasen stannar

Linus Klasen är en av spelarna som Luleå Hockey har riskerat att tappa till KHL.Nu talar dock det mesta för att han blir kvar i klubben.- Han ska vara kvar i Luleå ett år till, säger hans agent Thomas Sjögren.

Linus Klasen fortsätter i Luleå.

Linus Klasen fortsätter i Luleå.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/ishockey2013-05-28 06:00

Inför förra säsongen skrev Linus Klasen, 27, på ett tvåårskontrakt med Luleå Hockey men precis som Johan Fransson och Niklas Olausson har han - enligt NSD:s uppgifter - en klausul i sitt avtal som möjliggör spel i KHL.

Den ser dock inte ut att komma till användning, utan det mesta talar för att han blir kvar i klubben.

- Vi har inga planer på att flytta honom från Luleå. Han ska vara kvar i Luleå ett år till har vi pratat om, ingenting annat. Det är inget case ens, säger hans agent Thomas Sjögren och fortsätter:

- Det enda vi är inställda på är att han ska göra en jättebra säsong i Luleå nästa år.

Blev uttagen i landslaget
Linus Klasen sköt den gångna säsongen 24 poäng (10+14) på 47 matcher i grundserien. I slutspelet levererade han sen desto mer, 12 pinnar på 14 fajter, och han sköt bland annat det avgörande målet när Luleå Hockey tog sig till sin första SM-final sen 1997.

Efter klubblagssäsongen blev han också uttagen i landslaget och hade han inte ådragit sig en hjärnskakning i den sista matchen innan hemma-VM hade han fått följa med truppen till Stockholm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om