Lämnar Luleå Hockey – återvänder till allsvenskan

Det blev bara fyra matcher i Luleå Hockey för Viktor Amnér. Under onsdagen blev det officiellt att klubben bryter med backen och att han återvänder till allsvenskan.

Luleåhockey Viktor Amnér

Luleåhockey Viktor Amnér

Foto: Petra Älvstrand

Luleå/ishockey2016-12-21 15:28

Under tisdagen avslöjade Sportbladet att Luleå Hockey har brutit kontraktet med backförvärvet Viktor Amnér, 27, som varit uthyrd till Karlskrona men som skulle ha återvänt till Norrbotten i dag.

Under onsdagen blev det också officiellt – och samtidigt står det klart att 27-åringen återvänder till allsvenska Mora, som han representerade 2007-2011.

– Det känns jäkligt roligt att få komma hem till Mora igen. När kontraktet med Luleå bröts var det inget snack om att det var till Mora IK jag ville gå, säger Viktor Amnér till Moras webbsajt innan han fortsätter:

– Det är en jättebra förening och den plats jag spelet flest säsonger i under min karriär. Jag trivdes jättebra sist och jag ser fram emot att komma upp och träffa grabbarna och börja vinna matcher.

Amnér kan se tillbaka på en relativt kort SHL-tid – men han känner ändå att han har hunnit förbättra bitar i sitt spel.

– Det är helt klart offensiven som är min starka sida och den vill jag visa upp när jag kommer till Mora. Men jag tycker också att jag har förbättrat defensiven under den här säsongen i Luleå och Karlskrona.

Planen är att Viktor Amnér ansluter till dalalaget på juldagen och att han gör sin första match mot Västervik på bortais i mellandagarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om