I kväll hoppas Forsberg på en fullträff

Ett passningsgeni, en pucktrollare – och en gnuggare.Fast Johan Forsberg är inte i kedjan bara för att jobba hårt.– Jag är villig att ta upp målgörandet igen, säger målkungen från slutspelet 2010.

Johan Forsberg.

Johan Forsberg.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/ishockey2013-09-17 10:00

Vad gör man om man placerar Linus Klasen och Niklas Olausson i samma kedja? Tja, varför inte addera till en tredjelänk som gillar att åka skridskor och som tidigare i karriären har bevisat att han är en stark målskytt.

Det gjorde Luleå Hockey och hittills under säsongen har lagets andrakedja levererat – även om man fick lämna premiären med en nolla i poängkolumnen.

– Det har blivit bättre och bättre och i de tre sista matcherna i European (Trophy) kändes det riktigt bra, sen var det lite sämre senast här hemma. Men så är det, vi är ett lag och vi ska göra det tillsammans och man har alltid ups and downs, säger Johan Forsberg, som trivs i den roll han har blivit tilldelad:

– Jag är där för att spela mitt spel. Så absolut, det känns grymt bra. Vi försöker jobba varje dag på att bli bättre och vi har producerat rätt mycket tidigare. Nu var väl, som jag sa, vår lajn inte på topp senast. Men vi har mycket i oss, så det känns positivt.

Vad är ditt spel?

– Det tror jag många av de som kommer läsa det här vet. Jag jobbar hårt och försöker vara jobbig och skapa ytor åt mina lagkamrater. Sen ska jag skjuta rätt mycket och försöka göra mål. Det var väl det som saknades senast.

Du spelar ju med två rätt puckskickliga spelare.

– Jo, exakt... Jag vet inte vad jag ska säga om det? Jag vet inte ens om det var en fråga (skratt).

Nä, det vet inte jag heller...

– Nä, men. Det är de absolut. Men jag tycker de är mycket mer än så, de vill vara mer där det händer. Sen kan man säga att de är skickliga, men det finns mycket mer också.

Mer hoppas Johan Forsberg också på. I slutspelet 2010 sköt han sju mål för sitt Skellefteå AIK och blev hela slutspelets målkung.

Sen dess har det gått lite troll i det där.

Men i en utökad roll med bland annat spel i powerplay ska han nu försöka få det att lossna.

– Jag har fått en del förtroende där och det är kul. Jag är en spelare som vill göra mål och jag har gjort en del tidigare. Nu har det blivit lite sämre de senaste säsongerna, men absolut vill jag att det ska vara en del av mitt spel.

Varför har det blivit sämre?

– Äh, jag har spelat mindre. Det är det enklaste svaret på frågan. Det har varit lite så de två senaste säsongerna och det är en del av spelet det också. Men jag är villig att ta upp målgörandet igen.

Niklas Olausson är imponerad av vad "Pite-Foppa" hittills har presterat:

– Han har sett jävligt bra ut. Han har bra energi, är rajtare och har ett bra skott. Han kommer hänga dit puckar i vinter. Det är en rivig spelare som kommer göra stor nytta för oss, säger han.

I kväll jagar Luleå andra raka segern när man tar sig an Roger Rönnbergs Frölunda i Scandinavium.

– Vi ska ta vidare efter det vi gjorde senast. Trots att det blev 5–1 tror jag ingen är helt och hållet nöjd med matchen. Och det är väl så det ska vara, man ska rikta blicken framåt hela tiden, säger Johan Forsberg.

Så spelar Luleå (preliminär laguppställning)

Målvakter: Daniel Bellissimo (David Rautio).

Förstafemman: Johan Fransson, Pavel Skrbek – Cam Abbott – Chris Abbott – Linus Persson.

Andrafemman: Marcus Oskarsson, Jan Sandström – Johan Forsberg, Niklas Olausson, Linus Klasen.

Tredjefemman: Daniel Gunnarsson, Andreas Hjelm – Oscar Sundh, Lucas Wallmark, Per Ledin.

Fjärdekedjan: Karl Fabricius, Niklas Fogström, Anton Hedman.

Sjundeback: Dean Kukan.

Extraforward: Vjatjeslav Truchno.

Saknas: Robin Jonsson (sträckning) och Daniel Mannberg (sträckning).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!