Hyllningen: "Han kom in med attityd"

Jacob Lagacé petades från de ordinarie kedjorna mot Växjö – och gjorde poängsuccé. Nu hyllas han av tränaren. "Han tog det på ett fantastiskt bra sätt", säger Stefan "Skuggan" Nilsson.

Foto:

Luleå/ishockey2016-11-17 08:00

Efter fem raka förluster så kom Luleå Hockeys trendbrott i tisdags, när laget slog Växjö med 4–2 på hemmais.

Dagen efter sammanfattar Stefan "Skuggan" Nilsson.

– Vi kom ut och spelade kontrollerat men rejält. Det är inte så att det var en skönoffensiv men i den situationen vi var i kom vi ändå ut bra. Vi har bestämt oss för att vara rejäla i allt vi gör – och det kunde vi behålla också, säger Luleå Hockey-tränaren innan han fortsätter:

– Vi utförde det vi har pratat om kring detaljer i spelet både med och utan puck genom hela matchen. Det känns bra att det fanns stabilitet.

Sen tillägger han:

– Det var en skön seger. Vi sa efteråt att poängen är viktig i det här läget men jag tror sättet vi vann på var ännu viktigare. Vi hade det extra bettet i allt som vi gjorde och det var ingen ängslan och oro, som vi kanske sett tidigare matcher.

En som utmärkte sig mot Växjö var Jacob Lagacé. Inför matchen petades han från de fyra kedjorna och fick inleda som extraforward.

Då svarade han för två passningspoäng och bidrog starkt till att förlustsviten kunde få ett slut.

– Han tog det på ett fantastiskt bra sätt. Han kom in med attitiyd och vinner jätteviktiga tekningar. Vi tycker också att den konstellationen med Kael (Mouillierat) och (Bill) Sweatt såg bra ut, säger Stefan "Skuggan" Nilsson som under onsdagsträningen hade både Jacob Lagacé och Isac Lundeström i kedjan med Mouillierat och Sweatt.

Hur det blir till kvällens match mot Rögle är ännu inte officiellt.

– Det är konkurrens om de platserna där – så vi får se hur vi gör. Det kan vara något intressant, men samtidigt tycker vi att Isac har många matcher där han har varit duktig. Och om man nu ska titta på spelare som inte har spelat så mycket så kommer (Gustav) Rydahl in och verkligen visar att han vill delta.

Sen konstaterar Luleåtränaren:

– Men oavsett hur man formerar och vem som blir extraforward eller står utanför så vill vi att man tar det precis som "Jake" (Jacob Lagacé) gjorde, att man verkligen vill fajta sig in i laget igen.

Så han satte en standard för...

– Ja, men. Lite så. Det hoppas jag att vi kan behålla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om