Fransson är sugen – på KHL

Enligt NSD:s uppgifter har flera KHL-klubbar visat intresse för Johan Fransson. Nu öppnar stjärnbacken för en flytt österut. ”Givetvis är det intressant”, säger han.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/ishockey2014-03-27 20:49

En knäskada höll Johan Fransson borta från spel i flera veckor i grundserien och när väl slutspelet startade tvingades han lämna kvartsfinal två ryggskadad.

Han hann sen aldrig komma tillbaka innan säsongen tog slut.

– Det är jäkligt tråkigt att man inte kunde hjälpa laget i slutet av kvartsfinalen. Jag fick bara tillfälle att spela en och en halv match och det känns naturligtvis tråkigt att avsluta säsongen skadad och att vi åkte ut, säger Johan Fransson dagen efter.

Han fortsätter att berätta om ryggskadan och framtiden:

– Det är väl inte så där superbra men jag ska försöka få det bra snabbt och försöka ladda om för nästa år. Först och främst ska jag få ryggen bra, sen får vi se vad som händer.

Säsongen 2010/11 spelade Johan Fransson för den ryska storklubben SKA St Petersburg. Efter året i KHL valde Fransson att flytta hem till Luleå Hockey igen.

Men KHL-intresset för 29-åringen har aldrig svalnat och tidigare i veckan avslöjade NSD att Johan Fransson är het bland lagen i ryska ligan och att flera KHL-klubbar har visat intresse.

Och nu öppnar stjärnbacken för en flytt österut.

– Jag trivs bra här, det är en kanonförening och jag har kontrakt. Men givetvis lockar KHL. Det finns inga hemligheter att det är ett jäkligt intressant uppdrag att kanske få fortsätta utvecklas i en annan liga. Jag tycker det är världens näst bästa liga, så det är givetvis intressant, säger Johan Fransson.

Backen står under kontrakt med Luleå över nästa säsong men det finns optioner i kontraktet som gör att Fransson kan bryta kontraktet för spel i KHL.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!