Det nya hotet

I våras gjorde kedjan succé och Linus Persson blev den stora slutspelskungen.Nu återförenas trion – och tvillingarna Abbotts raka spel ska få värmlänningen att bli ett hot igen.– Det känns som att jag kan få hjälp, säger Persson.

Linus Persson.

Linus Persson.

Foto: Pär Bäckström

Luleå/ishockey2014-02-26 07:50

Minns ni slutspelet i våras? Linus Persson lär i alla fall inte glömma det. I sin debutsäsong i Luleå Hockey klev han fram och blev hela slutspelets mål- och poängkung – i en kedja med Chris och Cam Abbott.

Trion fick också chansen tillsammans i höstas men produktionen nådde aldrig upp i någon högre nivå och i november – efter 21 omgångar – byttes Linus Persson ut mot Daniel Mannberg.

”Har varit för ofarlig”

Nu återförenas kedjan.

– Vi hade ett lyckat slutspel i fjol och vi började ihop i år. Bröderna tycker jag trummade på även i höstas och det var väl jag som inte riktigt höll nivån, säger Linus Persson, som ser fram emot att få kampera ihop med bröderna Abbott igen:

– Vi vet var vi har varandra och vi skapar mycket situationer – och jag tror det kan vara bra för mig att få det där sista och försöka komma till rätt ställe, speciellt framför mål och så där. Så att jag inte blir den där metern ifrån och inte blir ett hot. Det har varit för dåligt av mig, att jag har varit för ofarlig.

För att förenkla: Linus Persson, som har gjort 14 poäng (8+6) på 49 matcher, ska dra nytta av tvillingarnas intensiva spel.

– Jag kanske inte har det naturligt som de har, så för mig är det bara positivt. Samtidigt är det väl upp till mig själv och ta mig i kragen och se till att jag blir ett hot där ute och skapar chanser. Men det känns som att jag kan få hjälp av dem.

Du tvingas spela rakare.

– Ja, det blir lite så. Och det har jag ingenting emot. Speciellt det här intensiva, man måste hänga på dem. För det går inte att en inte hänger med i det tempot och är lika intensiv, för då fallerar det. Men det känns som att vi kan göra något bra av det här.

Kan tvingas till operation

n n Luleå Hockey får klara sig utan en viktig trio i kvällens match mot HV71: Varken Johan Fransson, Niklas Olausson eller Robin Jonsson kommer till spel. När de gäller de två förstnämnda så förväntas de vara tillbaka inom kort men Robin Jonsson ska magnetkameraundersökas och klubben räknar inte med honom på ett tag.

– Han blir nog borta en längre tid skulle jag tippa, säger tränaren Jonas Rönnqvist.

Hur oroliga är ni där?

– Det är aldrig roligt att ha borta tongivande spelare som är nyttiga för oss. Men vi får helt enkelt se. Det behöver inte vara något allvarligt men det kan ju också vara något som måste opereras eller nånting.

Så spelar Luleå Hockey (preliminär laguppställning)

Målvakter: David Rautio (Mark Owuya).

Backpar: Pavel Skrbek, Marcus Fagerudd – Daniel Gunnarsson, Jan Sandström – Andreas Hjelm, Dean Kukan.

Kedjor: Cam Abbott, Chris Abbott, Linus Persson – Linus Klasen, Lucas Wallmark, Per Ledin – Anton Hedman, Niklas Fogström, Karl Fabricius – Daniel Mannberg, Vjatjeslav Truchno, Johan Forsberg.

Extra: Jens Högbom, Peter Cehlárik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!