"Det hade varit fint att avsluta karriären här"

Fem år har gått sedan Jaroslav Obšut lämnade Luleå.Nu var publikfavoriten tillbaka i arenan – och han har en dröm.– Det hade varit fint att avsluta karriären här, säger han.

Jaroslav Obsut.

Jaroslav Obsut.

Foto: Kurt Engström

Luleå/ishockey2014-03-22 22:34

Fem säsonger och totalt 271 matcher i Luleå Hockey blev det. Men efter säsongen 2008/09 lämnade publikfavoriten Jaroslav Obšut, 38, klubben.

Istället har fyra KHL-lag fått ta del av hans tunga tacklingar och hans hårda slagskott.

Men under kvartsfinal fyra gjorde 38-åringen, som den här säsongen spelade hemma i Slovakien, sitt första besök i Norrbotten och Coop Arena sedan han lämnade laget och staden.

– Säsongen är över för mig och jag hade ingenting att göra. Jag har bra minnen härifrån och det är därför jag kom upp, säger Jaroslav Obšut innan han tillägger:

– Det är mycket som är nytt för mig men jag älskar när de har byggt om arenan. Det är en fin arena och bra publik, men det var det också alltid i den gamla.

När 38-åringen tidigare i veckan berättade på sociala medier att han var på väg upp till Luleå väcktes en dröm hos fansen.

Och en dröm, bokstavligt talat, har han själv haft sen han lämnade laget.

– Det är kul att de kommer ihåg mig och jag kommer ihåg dem. Så det är ömsesidigt. De senaste fem åren har jag alltid drömt om att jag spelar här igen, men jag har alltid saknat klubban eller skridskorna och blivit sen till matchen när jag vaknar upp, säger han.

Backen har ett utgående kontrakt och det enda som än så länge är klart är att han ska fortsätta spela hockey.

– Jag vill fortsätta. Jag ska träna i sommar och så får vi se var det blir. Jag har bra minnen härifrån och det hade varit fint att avsluta karriären här. Jag var alltid glad här, säger han innan han berättar att han inte har pratat framtid med Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström:

– Nej. Jag ringde bara "Osten" och sa att jag ville komma upp och titta matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!