Skyttekungen utpekad av andra klubbar

Det är drygt två veckor kvar till transferfönstret öppnar.
Och nu har lag från högre divisioner hört av sig till IFK Luleå och aviserat sitt intresse för skyttekungen Daniel Ahonen.
Enligt NSD:s uppgifter är en av dessa klubbar Östersunds FK.
– Han är en het potatis, säger sportchefen Hans Boman.

Foto:

Luleå/fotboll2013-07-03 08:01

IFK-anfallaren Daniel Ahonens braksuccé under vårsäsongen har väl inte undgått någon. Med sina nio mål leder han skytteligan i division I Norra och i mitten av juni berättade NSD att Syrianska och Djurgården, enligt uppgifter, har scoutat 22-åringen.

Nu, med tolv dagar kvar till transferfönstret öppnar, har också lag från högre divisioner hört av sig till IFK Luleå och meddelat sitt intresse.

”Ingenting är omöjligt”

Enligt NSD:s uppgifter är en av dessa Östersunds FK, nykomling i superettan, men IFK:s sportchef Hans Boman vill inte berätta vilka det handlar om.

– Det börjar komma in intresse från klubbar. Mer än så kan jag inte säga, säger han kort och gott.

Men IFK Luleå sitter med trumf på handen. Smålänningen har ett rakt kontrakt som sträcker sig även över nästa säsong. Så ska något lag knyta till sig honom så kommer det att kosta – om IFK Luleå släpper honom vill säga.

– Vi har resonerat att ingenting är omöjligt men det är en spelare under kontrakt och som dessutom har ett längre sådant. Så de får väl komma med något bud som är högintressant, säger Hans Boman.

Hur många klubbar är det som har hört av sig?

– Rykten hör vi från flera men de som vi vet är ett par stycken. Men jag kan inte säga mer än så.

Ett par, är det fem eller tio?

– Ett par är två.

Anfallaren vill uppåt

IFK Luleå har tre matcher kvar (Västerås x2 och Forward) innan sommaruppehållet. Och innan dess lär inte IFK Luleå ha tagit ett beslut om de ska sälja sin stjärnanfallare.

– Han är en het potatis om vi kallar det så. Och alla siktar högt och uppåt, och det har vi förståelse för. Men vi är mitt i säsongen och vi har ett tabelläge som är intressant också. Så vart det hamnar kan jag inte säga. Utan låt oss se något konkret innan vi säger något, säger Hans Boman.

Daniel Ahonen om framtiden:

– Det är klart det är intressant, man vill ju spela så högt upp som möjligt. Och det är svårt att se igenom när klubbar högre upp hör av sig. Men jag är i IFK nu och det är där jag har mitt fokus, men alla spelare vill spela högre upp, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!