I eftermiddag kan IFK Luleå bli dubbelt så bra som i fjol

Titta, IFK. Vinst i eftermiddag och ni är dubbelt så bra som i fjol.Åtminstone poängmässigt.– Jag vill nästan säga att vi är tre gånger så bra, säger lagkaptenen Kalle Norrbin.

Foto:

Luleå/fotboll2013-07-14 15:38

Snacket kring IFK Luleå har under den senaste tiden handlat om allt annat än att den fina vårsäsongen har gjort att man från sin femteplats i tabellen fortfarande är med och slåss om en topp två-placering.

Istället har det mesta kretsat kring ett trasigt flygplan, en inställd match (Västerås borta, spelas i slutet av augusti) och framförallt en eventuell försäljning av skyttekungen Daniel Ahonen.

Rubrikerna kring stjärnans vara eller icke vara har självklart inte passerat obemärkt förbi och nu försöker lagkamraterna hjälpa honom att behålla fokus på nuet.

”Vi försöker hjälpa till”

– Det viktigaste är ändå att laget fungerar och att han känner sig trygg och kan prestera när han är här, oavsett vilket beslut som kommer tas om någon vecka. Det är det vi försöker hjälpa till med, säger lagkaptenen Kalle Norrbin.

I fjol hade IFK en tung inledning på säsongen och när halva serien – 13 matcher – summerades hade man bara skramlat ihop elva poäng – samtliga på hemmaplan.

I år är det annorlunda. För när spelarna i dag klockan 17.00 tågar ut till matchen mot Västerås SK har man inte bara viktiga poäng och tabellplaceringar att spela om, utan man har också chansen att vara dubbelt så bra jämfört med i halvtid 2012.

Seger mot Västerås och laget har skrapat ihop 22 pinnar under den första halvan.

– Vi har sagt inom laget att vi skulle göra en betydligt bättre vår än förra året. Och vi har bevisat både för oss själva och andra att vi är ett bättre lag än vad många tror. Det känns inspirerande inför hösten, säger Kalle Norrbin innan han fortsätter:

– Vi är nöjda att vi ligger där vi ligger men om man ser match till match tycker jag att vi skulle ha plockat någon poäng till. Det visar ju på att vi har förberett oss bra inför den här säsongen och att vi har fått in de spelare som vi har behövt. Sen har vi också varit ganska skonade från skador och avstängningar och då ligger man här uppe.

Är ni dubbelt så bra?

– Alltså, jag vill nästan säga att vi är tre gånger så bra. Alla smågrejer som fattades förra året tycker jag stämmer nu. Sen har vi en väldigt stark bänk, det hade vi inte riktigt förra året. Så jag måste nästan säga att vi är tre gånger bättre än i fjol.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!