Bojan Djordjic varnar för IFK Luleå

Han har varit utlandsproffs i flera länder.
Han har haft Old Trafford och Ibrox Stadium som hemmaplan.
I kväll besöker Bojan Djordjic Skogsvallen för första gången.
Och han har respekt för motståndet.
– Det kommer vara en mycket tuffare fotbollsmatch än vad folk tror, säger Djordjic till NSD.

Foto:

Luleå/fotboll2013-08-22 08:00

Brommapojkarna parkerar på näst sista plats i den allsvenska tabellen och i den unga truppen kryllar det väl inte direkt av profiler.

Men det finns en som sticker ut – rejält: Bojan Djordjic, 31, som kring milleniumskiftet tillhörde Manchester United.

Efter spel i England, Danmark, Serbien, Skottland, Ungern och Belgien kom han inför förra säsongen hem till moderklubben BP.

Fast trots att det känns som att han har sett det mesta finns det en plats han inte har besökt – Luleå.

Men i kväll springer han ut på Skogsvallen för match i Svenska Cupen.

– Det ska bli kul. Det är ett av få ställen som jag inte har spelat på. Du vet, jag har varit runt i många länder och många städer. Och Luleå är ett av ställena som jag aldrig har lyckats besöka, säger Bojan Djordjic när NSD når honom efter onsdagens träning.

Skojat om Ahonen

Trots sin meritlista och trots att det skiljer två divisioner mellan klubbarna har han koll på IFK Luleå och lagets skyttekung.

– Vi vet att det är ett lag som spelade väldigt bra under våren, som satsar mycket på omställningar och har lite snabba spelare. Det är många som har skojat med mig på Twitter att (Daniel) Ahonen är lite snabbare än vad jag är. Jag får väl ta deras ord men jag har aldrig varit den snabbaste (skratt), säger Djordjic innan han berättar att han har hängt med i nyhetsflödet kring Daniel Ahonens vara eller icke vara:

– Han har varit en stor snackis. Jag kommer ihåg att många ville ha honom i somras men han var för dyr eller något sånt. Man ville inte släppa honom.

”Så klart storfavoriter”

I allsvenskan får BP oftast slå ur underläge. Men i kväll får man leva med favoritskapet.

– Vi är så klart storfavoriter. Vi är en allsvensk klubb som möter en division I-förening. Så vi har den manteln men det kommer vara en mycket tuffare fotbollsmatch än vad folk tror.

I fjol fick Brommapojkarna respass av dåvarande division II-laget Nyköping i den här cupomgången.

En historia som Bojan Djordjic inte vill ska upprepa sig.

– Det hoppas jag verkligen inte. Men det blir en tuff match och är man inte på tå behöver det inte betyda någonting att det skiljer två divisioner mellan lagen. Alla kan såra en, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!