Beskedet: Talangen korsbandsskadad

Nu har Emma Eriksson fått sin skadedom.
Det är korsbandet som har fått sig en smäll.
Men Northland hoppas kunna ha henne i spel om drygt en månad.
– Jag tycker ändå det är ett bra besked, säger talangen.

Foto:

Luleå/basket2013-10-17 17:21

Det var i slutet av premiärmatchen mot Visby som Northland Basket-talangen Emma Eriksson, 18, krockade med en motståndare och föll till marken med smärtor i sitt vänstra knä.

Sen dess har hon kunnat träna lite försiktigt och som en säkerhetsåtgärd bestämde man sig förra veckan för att göra en magnetkameraundersökning.

I går kom svaret: Hon har en skada på främre korsbandet – men det är inte av.

– I basketsammanhang är det ganska dåligt. Men det som är grejen med Emmas knä är att hon inte upplever att det är instabilt, och det gör att vi i sin tur är mer positiva än när man bara hade läst röntgensvaret. Vi får mer gå på de kliniska tester som vi har gjort och de säger att det funkar, säger sjukgymnasten Rickard Carnerud.

Emma Eriksson kommer nu att påbörja sin rehabilitering och sen utrustas med ett knäskydd.

– Vi har fått ett godkännande av ortopedläkaren att sätta igång med henne och få henne att börja spela basket igen. Nu börjar vi lugnt och stilla och sen ökar vi successivt belastningen på knäet, säger Carnerud.

När räknar ni med att hon ska kunna spela igen?

– Jag skulle säga fyra veckor. Allt handlar om att hon måste få en bra period med mycket träning utan att det har hänt något innan vi vågar släppa henne helt och spela match.

Emma Eriksson om skadedomen:

– Jag tycker ändå att det är ett bra besked. Man trodde inte att det skulle vara främre korsbandet, så det var väl dåligt att det faktiskt var det. Men det är positivt på det sättet att det förmodligen inte behöver göras något mer, utan att jag kan klara mig med att träna upp knäet. Så det var väl lite både och, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!