Lutström tillbaka - det hjälpte inte IFK Luleå

Johan Lutström var tillbaka mellan stolparna när IFK Luleå avslutade säsongen med 0-4 mot Väsby.- Jag har naturligtvis funderat en del på hur det skulle kännas. Men det gick oväntat lätt och frånsett matchovanan var det inga problem, säger den 27-årige målvakten.

IFK Luleås målvakt Johan Lutström var tillbaka efter skadan.

IFK Luleås målvakt Johan Lutström var tillbaka efter skadan.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2011-10-24 06:00

Det var borta mot Vasalund i mitten av juli som Johan Lutström ådrog sig den allvarliga skadan. Ett knä i ansiktet resulterade i hjärnskakning och en fraktur på okbenet. Lutström opererades i Stockholm och först i går, drygt tre månader senare, var det dags för comeback.

Väsby jagade mål för en serieseger eller en kvalplats. Lutström fick jobba en hel del. Men han var chanslös på målen. Det tredje kom på straff och de övriga var rejäla avslut. I andra halvlek gjorde han några snygga TV-räddningar.

Givetvis cirkulerade det en hel del tankar i huvudet efter den svåra skadan. Men det var inget som märktes på planen.

- Jag är fortfarande svullen efter olyckan. Det får jag leva med ytterligare två år. Men jag känner ingen smärta, säger han.

“Fokus"
Lutström kan se tillbaka på en säsong med blandade intryck, med både positiva och negativa inslag.

- Första halvan av säsongen måste jag vara nöjd med. Sen kom skadan och förstörde resten av säsongen men det kan man inte göra så mycket åt.

Nu ser IFK-målvakten fram mot nästa säsong. Han har kontrakt med IFK ytterligare ett år.

- Det sägs ju att andra säsongen är svårast. Men vi måste ta med oss den vilja vi visat i flera av årets matcher och helst prestera en sån vilja i alla matcher. Det måste vara fokus på varje match. Målsättningen måste bli att etablera oss i ettan, säger han.

Det märktes att Väsby hade mest att spela för under den kylslagna avslutningen på Skogsvallen.

IFK Luleås säsong var ju redan i hamn, kontraktet redan säkrat. Ingen offrar ett ben under sådana förutsättningar.

IFK:arna fick jaga boll mot de spelskickliga motståndarna. Och så fort en IFK-spelare lyckades erövra bollen så var den förlorad efter ett eller två pass.

IFK var tillbakapressat hela matchen och lyckades bara sticka upp sporadiskt då tvåmannaanfallet Per Mettävainio och Fredrik Nilsson skapade några halvchanser.

n n För Väsby var varje mål viktigt. Tack vare segern klarade gästerna kvalplatsen med ett plusmål mer än Sirius, som också vann med 4-0 mot Boden.

Både IFK och BBK var alltså på sätt och vis inblandade i toppstriden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om