Därför valde de Frölunda

Segern mot HV71 gav Luleå möjlighet att välja kvartsfinalmotståndare.
Och i den hemliga rankningslista som man hade tagit fram kom Frölunda före Linköping.
Så valet föll på göteborgarna.
- Vi gjorde en totalanalys, säger assisterande tränaren Thomas Berglund.

Kapten Lundqvist tror på seger för Frölunda. Men vad ska han säga?

Kapten Lundqvist tror på seger för Frölunda. Men vad ska han säga?

Foto: Andreas Hillergren

Luleå2013-03-06 13:40

Den sista omgången blev en riktig rysare när tabellplaceringarna två till fyra skulle fördelas mellan HV71, Färjestad och Luleå Hockey.

Men frågan är om inte kvartsfinalvalet ändå var en värre nagelbitare.

Luleå, som besegrade HV71 med 2-1, slutade på en tredjeplats och när ettan Skellefteå hade valt Brynäs var det dags för Färjestad.

Något oväntat valde de Modo - Luleås mardrömsmotståndare denna säsong - och det gav norrbottningarna möjlighet att välja mellan Linköping och Frölunda.

Valet föll på de sistnämnda - trots att Luleå har samma statistik mot Linköping denna säsong.

Men i den rankning som man hade gjort upp innan nedsläpp kom Frölunda före Linköping.

- Det var en tajt lista. Beroende på hur det gick i kväll så visste man inte vilka som skulle vara kvar, men vi hade väl i stort sett räknat bort Brynäs. Sen var det väldigt jämnt mellan de andra lagen, säger Karl Fabricius.

Assisterande tränaren Thomas "Bulan" Berglund fyller i:

- Vi hade gjort en rankning, och i den kom Frölunda före Linköping helt enkelt. Vi gjorde en totalanalys som jag inte tänker gå in på, säger "Bulan" innan han utvecklar:

- Man gör naturligtvis en analys av varje lag. Man måste ha en rangordning så att man är redo och inte står och kör tombolan när det väl är dags.

Varför kom Frölunda före Linköping?

- Det är inga grejer som jag går in på. Vi bedömde helhetsbilden och att Frölunda var mer fördelaktigt.

Nu väntar en veckas vila innan slutspelet drar igång. Ett matchbrejk som kommer bli viktigt för ett skadedrabbat Luleå.

- Vi har haft mycket folk borta, så nu får vi slicka lite sår. Men man känner redan nu hur spänningen börjat trissas upp och det här är ju bästa tiden på året, säger Karl Fabricius innan han säger så här om att möta Frölunda:

- Jag tycker vi har gjort bra matcher mot dem hela säsongen. Sen vet vi vad det är bra på, så det är med stor respekt vi kliver in i serien.

Matchen då? Luleå vann alltså med 2-1 mot HV71, efter två mål av Jens Jakobs. Det var hans två första spelmål sen 4 oktober mot Modo borta.

- Jag ska inte hymla om att jag tycker det är skönt, jag har missat ganska mycket i år. Och det var starkt av oss att vinna och det visar vilken bred trupp vi har. Att vi kan gå in och vinna mot HV med så pass många borta, säger Jens Jakobs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om