Aj, aj, Isaksson

IFK Luleå missade fem skarpa lägen och fick nöja sig med 0-0 i första träningsmatchen mot Morön.Missarna kunde IFK:arna leva med. Värre var det när nyckelspelaren Johan Isaksson vred sig på Arcushallens konstgräs och därefter linkade ut från planen vrålande av frustration.

En knäskadad Johan Isaksson tvingades avbryta matchen mot Morön, Hur allvarlig skadan är är oklart.

En knäskadad Johan Isaksson tvingades avbryta matchen mot Morön, Hur allvarlig skadan är är oklart.

Foto: Göran Ström

LULEÅ2012-02-06 06:00

Först befarades en allvarlig knäskada. Därefter kom positivare prognoser: förmodligen en sträckning.

- Jag vet inte vad som hände. Det gör ont men det går inte att säga hur svår skadan är, säger han.

Olyckan hände i slutet av den första halvleken, då Johan Isaksson föll efter en sammanstötning. Efteråt var vänstra knäet ordentligt omlindat.

Hur länge Isaksson blir borta är osäkert men förmodligen blir han inte att räkna med i nästa helgs cupspel i Sundsvall.

Annars var Isakssons IFK:s bäste spelare fram till skadan. Han jobbade utmärkt över hela planen och stod för två delikata framspelningar.

n n IFK vill inte gärna ha skadelistan längre än den nu är. Per Mettävainio har problem med ryggen och spelade inte - och Kalle Norrbins comeback efter knäoperationen ligger längre fram i tiden.

- Rehabiliteringen går som förväntat. Men jag vill skynda långsamt. Den 30 maj är det ett år sen jag skadades. Jag hoppas på comeback i början av juni, säger han.

n n Även om premiären blev mållös så fanns det positiva tendenser. IFK startade piggt och inte minst Anton Andersson, åter i den vit-blå dressen, drog upp flera farliga anfall.

Men Andersson missade första halvlekens stora målchans. Missade gjorde också Robin Östlin i första halvlek. Simon Brännström och Filip Westman hade frilägen efter paus.

n n IFK Luleå har samarbete med Ryssland och två spelare från Murmansk spelade varsin halvlek i Arcushallen. Rodion Shishav visade bra blick på mittfältet när han frispelade Anton Andersson. Och Sergei Popov svarade för en prickfri andra halvlek som innerback.

Men ryssarna, som ska köra två träningspass med IFK under veckan, är inte aktuella för årets trupp. Om det är något som IFK har gott om så är det innerbackar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om