Luleå Hockey tog revansch – krossade Göteborg

Luleå Hockey krossade jumbon totalt. Mästarna vann matchen med 11–0 och skottstatistiken med 72–8.

Ishockey2018-10-13 20:00

Förra helgen förlorade Luleå Hockey två matcher mot Leksand.

Den här helgen tog man en rejäl revansch.

Jumbon Göteborg HC kom på besök och de regerande mästarna spelade ut gästerna fullständigt.

Ställningen var 2–0 efter första perioden efter mål av Emma Nordin och Jenni Hiirikoski, båda i powerplay.

I andra perioden fick Göteborgs målvakt Nicole Jackson det ännu tuffare. Hemmalaget la in en ytterligare växel och gjorde sex mål på 20 minuter. Michelle Karvinen stod för tre mål och Emma Nordin för två. När Karvinen sköt in 8–0 fick även målvakten Sara Grahn en assistpoäng.

Göteborg bytte målvakt inför den tredje perioden då Frida Axell tog över mellan stolparna. Efter fem minuter överlistades hon av Luleåbacken Ebba Berglund som sköt in 9–0 och gjorde sitt första mål i Luleåtröjan.

Luleå vann till sist med 11–0.

Kvällens publiksiffra räknades till 1 151.

Fakta

Luleå Hockey-Göteborg HC 11–0

Mål: Emma Nordin 4, Michelle Karvinen 3, Jenni Hiirikoski 2, Ebba Berglund, Josefine Hoeg Persson