Förre Asplövenartisten slutar – blir agent

Han spelade två sejourer i Asplöven och blev stor publikfavorit. Nu lämnar Simon Olsson både sin tyska klubb och den aktiva spelarkarriären. Istället blir han hockeyagent.

Foto: Joakim Nordlund/PRESSPRO.se

Ishockey2016-12-14 17:09

Säsongen 2013/14 sköt han 32 poäng (9+23) på 47 allsvenska matcher i Asplöven. Efter en vinter i Norge var Simon Olsson i fjol tillbaka i Haparandaklubben – och trots att laget åkte ur så levererade han 30 (11+19) nya poäng.

Den här hösten gick flyttlasset till tyska andraligan och ESV Kaufbeuren – men nu lämnar han klubben, Tyskland och den aktiva karriären.Anledningen: Han har fått sitt drömjobb – som hockeyagent.

– Jag har alltid varit intresserad av agentjobbet och nyfiken på allt runt det där. Så när de ringde och kom med det här erbjudandet så var det inte speciellt svårt att bestämma sig, säger Simon Olsson till Hockeysverige.se.

Han kommer nu att jobba i agentfirman AC Hockey tillsammans med Patrik Carnbäck och Patrik Aronsson.

– De frågade om jag ville spela klart säsongen först, men jag kände att jag inte ville riskera att förlora den här chansen, så det var bara att lägga av direkt, säger Olsson till Hockeysverige.se och fortsätter:

– Det här jobbet kommer bli kanon. Jag är en hockeynörd ut i fingerspetsarna, så att få fortsätta med detta är perfekt. Att få åka runt på hockeymatcher, kolla på hockey, vara social och träffa folk. Det kan inte bli mycket bättre. Det här är ju lite av ett drömjobb för mig och sköter jag mina kort rätt så är det ju något jag kan syssla med resten av livet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!