Chockförlusten: Luleå föll i första kvartsfinalmatchen

Luleå har inte förlorat någon match mot Djurgården i grundserien. Men i första kvartsfinalmatchen föll laget mot stockholmarna.

Luleå Hockey/MSSK Djurgården Ronja Savolainen

Ishockey2022-03-14 21:06

Luleå Hockey fick totalt sex minuter i powerplay i den första perioden. Jenna Pirttijärvi var närmast när hon kom fri mot Djurgårdsmålvakten Ida Boman, men hon fick inte till avslutet och första perioden blev mållös.

– Vi måste ha tålamod, sa lagkaptenen Jenni Hiirikoski till Cmore i paus.

36 sekunder in i den andra perioden var Djurgården nära att ta ledningen. Hiirikoski, som brukar vara säkerheten själv, tappade pucken mitt framför eget mål till Fanny Rask som avslutade pucken rakt i ribban.

Hemmalaget tog över och Sara Grahn stod för flera kvalificerade räddningar. Till sist fick hon se sin nolla spräckt då Djurgården tog ledningen med knappa två minuter kvar av perioden efter ett backhand-avslut från Josefine Jakobsen.

Luleå, som den senaste tiden haft svårt att göra mål, fick powerplay och svarade direkt.

54 sekunder efter ledningsmålet kvitterade Ronja Savolainen till 1–1, framspelad av Noora Tulus i slottet.

– Andra perioden var för dålig för oss, det här är inte vårt spel, sa Ronja Savolainen inför tredje perioden.

Luleå kom ut bättre och skapade några chanser, men det var Djurgården som skulle få jubla efter att Luleå slarvat i egen zon.

Josefine Persson skulle rensa bort pucken då den studsade in i slottet till Alice Östensson som fintade bort Grahn och gjorde 2–1.

Kvartsfinal 2 spelas i Luleå på onsdag. Vinner Luleå då kommer en avgörande match spelas på torsdag, även den i Luleå.

Vid förlust är säsongen över.

Matchfakta

Djurgården-Luleå Hockey 2–1

SDHL, kvartsfinal 1

1–0 (38:16) Josefine Jakobsen (Fanny Rask, Julia Östlund), 1–1 Ronja Savolainen (Noora Tulus, Petra Nieminen), 2–1 (52.00) Alice Östensson (Sofia Lundin).

Skott: 25– 24.

Utvisningsminuter: 10–6