Boden nära full pott – inför storpublik

17 sekunder. Så nära var Boden Hockey att ta full pott mot lagen från hockeyettan. Men utgångsläget är fortsatt bra. "Det kommer att bli på målsnöret", säger tränaren Robert Nordberg.

Foto: Hans Sternlund

Ishockey2017-03-19 18:42

Boden Hockey har fått en kanonstart på kvalet till hockeyettan.

Förra helgen tog laget med sig fem av sex poäng från bortaturnén – och nu knep man så när full pott mot Brunflo och Sollefteå, som båda kommer från hockeyettan, på hemmais.

Lördagens 5–2-seger mot Brunflo såg ut att följas upp av ännu en.

Men med 17 sekunder kvar kvitterade gästande Sollefteå och 2.40 in i sudden sköt de även hem segern.

– Ser man över tre perioder så tycker jag att ett oavgjort resultat inte var helt fel. Sen hade vi gärna velat knipa extrapoängen, så det är lite surt, säger Bodentränaren Robert "Nobbe" Nordberg innan han tillägger:

– Men hade någon sagt innan helgen att vi får med oss fyra av sex poäng hade jag tagit det. Det får vi vara nöjd med.

Efter fyra av tio omgångar i kvalserien ligger Boden tvåa på nio poäng, två efter ledande Sollefteå men tre före trean Brunflo.

Kvalvinnaren är garanterad en plats i hockeyettan och eftersom inte något norrlag trillar ut allsvenskan talar det mesta för att två lag tar steget upp.

– Fy fan. Det kommer att bli på målsnöret, det kommer avgöras i sista matchen. Det blir stentufft, säger "Nobbe", vars lag nu har en viktig vecka med bortamatcher mot Kiruna AIF, Brunflo och Sollefteå:

– Jo, men... Det var en viktig helg förra helgen, det var en viktig helg nu. Varenda match kommer att vara superviktig. Det är bara att ladda om och glömma det här och gå vidare.

Noterbart är att 1 376 åskådare letade sig till Björknäshallen i lördags.

Under söndagen fanns 1 002 personer på plats.

– Det var jävligt roligt. Kul för Boden och grabbarna och kul att vi fick vara med och sno poäng av division I-lagen. Det är positivt, det är bara att jobba vidare, säger Bodencoachen.

Matchfakta

Boden-Sollefteå 2–3 e för

Boden-Brunflo 5–2

Målen mot Sollefteå: Tommy Wargh, Joakim Rismalm.

Målen mot Brunflo: Joakim Törnqvist 2, Robin Askebrand, Viacheslal Kochkarev, Daniel Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om