På fredagseftermiddagen skickade Piteå IF ut ett pressmeddelande med informationen att huvudtränaren Stellan Carlsson kommer göra ett uppehåll på obestämd tid.

Detta på grund av sjukdom i familjen.

Piteå måste därför hitta en tränare som kan leda laget framöver.

Och enligt Sportens uppgifter är Andreas Johansson, som är tränare för IFK Luleås juniorer, högaktuell för Piteå IF.

– Jag och Stellan har jobbat tillsammans i fyra och har fortfarande en väldigt tajt relation. Vi var på semester ihop för några veckor sen. Det är en väldigt tråkig situation för Stellan och hans familj. Men jag har sajnat på ett tvåårskontrakt med IFK Luleås juniorer och är heltidsanställd på fotbollsgymnasiet, säger Johansson.

Han medger dock att han redan har varit i kontakt med Piteå IF:s klubbledning.

– Jag har så klart pratat med Leif Strandh (Piteås sportchef) eftersom vi har en relation efter fyra i år ihop. Så är läget just nu.

Men de vill ha dig i alla fall...?

– I dagsläget, med respekt för alla parter, vill jag inte kommentera den frågan.

Johansson säger dock att det skulle vara lockande att leda Piteå IF.

– Det är klart. Piteå IF är rankat 21:a i Europa och mitt jobb är att vara fotbollstränare. Efter att ha jobbat på elitnivå i fyra år vet jag vad som krävs och hur mycket jobb det är. Jag känner mycket för spelarna och klubben. Om jag sa något annat än att det lockar att vara damelittränare så skulle jag ljuga. Inte minst när vi har ett så bra lag i Norrbotten. Men som sagt, mitt huvudfokus just nu ligger på IFK Luleå och fotbollsgymnasiet.