Lindelöf visade klassen

Gällivareryttaren Lotta Lindelöf tog priset under helgens hopptävlingar hos Ridklubben Dundret. Flerfaldigt och på tre olika hästar.- Det känns jätteroligt när man satsar och det går bra, säger hon som har hästar både som jobb och fritidsintresse.

Lotta Lindelöf flyger över ett hinder i högsta klassen med sin Super Olle. Hästen som vann klassen på söndagen och tog en andraplacering i den på lördagen

Lotta Lindelöf flyger över ett hinder i högsta klassen med sin Super Olle. Hästen som vann klassen på söndagen och tog en andraplacering i den på lördagen

Foto: Jessica Köhler

GÄLLIVARE2010-08-18 06:00
Lotta Lindelöf har haft hästar som sitt stora intresse så länge hon kan minnas. I dag är hon framgångsrik ryttare samtidigt som hon får jobba med det hon tycker allra mest om. Hon är nämligen ridskolechef för Ridklubben Dundret, klubben som arrangerade den gångna helgens regionala hopptävlingar.
Med sitt åttaåriga svenska halvblod Super Olle tog hon hem det så kallade meetingpriset, vilket innebär bästa ekipage sett över helgens alla tävlingar. Med samma häst vann hon felfritt söndagens högsta klass på 1,30 meters hinderhöjd, kom tvåa i samma klass på lördagen och vann också 1,20-klassen.
Med sitt andra svenska halvblod, 13-åriga Lehigh Valley gick Lotta Lindelöf felfri genom söndagens högsta klass och tog en felfri andraplacering i lördagens.
- Det var extra roligt att han lyckades så bra i dag. För i går gick han omkull och efter en sådan händelse är det lätt att hästen blir rädd och osäker inför hindren men han hoppade klockrent, säger hon och berättar att Lehigh Valley även stod i vila en lång period under 2008 efter ett benbrott.
- Han debuterade på hemmaplan 2009 och har hållit sig fräsch sedan dess. Det har gått otroligt bra och han vill verkligen tävla.
Den tredje hästen Lotta Lindelöf tävlade med var klubbkompisen Jenny Gustavssons 18-åriga svenska halvblod Oliver. Det blev två starter, två priser och meetingpriset i lätt klass.
- Han hade inte tävlat på flera år så det var kul att damma av honom. Vi sa han får gå om han vill och det ville han. Det syntes att han tyckte det var roligt att vara med.
Lotta Lindelöf som vid det här laget är en rutinerad tävlingsryttare siktar på högre höjder och fler tävlingar framöver.
Närmast ligger de nationella hopptävlingarna i Vännäs kommande helg.
I helgens tävlingar deltog ekipage från Norrbotten, Västerbotten och Norge.
Lotta Lindelöf tog flera priser med tre olika hästar. Allra mest gläds hon åt att Lehigh Valley (bilden) gick felfritt i högsta klassen. Han gick nämligen omkull dagen innan, vilket  kan orsaka osäkerhet inför hindren. Dock inte hos en tuff häst som "Valle".
Lotta Lindelöf tog flera priser med tre olika hästar. Allra mest gläds hon åt att Lehigh Valley (bilden) gick felfritt i högsta klassen. Han gick nämligen omkull dagen innan, vilket kan orsaka osäkerhet inför hindren. Dock inte hos en tuff häst som "Valle".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!