Veteranen efter stjärnmötet: "Är jävligt stolt"

Piteå IF föll tungt i cupkvartsfinalen. Men laget pressade stjärnorna i FC Rosengård rejält. "Jag har nog förmodligen aldrig hört ett lag gnälla så här mycket – så det var kul", säger June Pedersen.

Foto: Camilla Berglund

Fotboll2017-03-18 18:50

På onsdag tar sig FC Rosengård an Barcelona i Champions League-kvartsfinalen. Under lördagen laddade stjärnlaget upp – med kvartsfinal i Svenska Cupen mot Piteå IF i Norrbotten.

Då fick gästerna slita hårt för segern. Riktigt hårt till och med.

Det var Piteå IF som hade det mesta av det bästa i chansväg, men matchens enda mål gjorde FC Rosengård.

I 76:e minuten placerade Amanda Ilestedt in 0–1 efter en tilltrasslad situation efter en hörna.

Efteråt väljer Piteåveteranen June Pedersen att lyfta fram lagets prestation.

– Vi vet att vi är starka här hemma och inför matchen hade vi en jätttebra känsla och vi fick matchbilden lite som vi vill ha det. Tufft, säger June Pedersen och fortsätter:

– Jag har nog förmodligen aldrig hört ett lag gnälla så här mycket – så det var kul. Det är så det ska vara, mycket känslor.

Hon tillägger:

– Sen är vi jäkligt starka på våra kontringar, men vi hade problem med att sätta dit dem. Det kändes som att det blev lite panik, nästan som att vi blev lite förvånade att vi fick så bra inläggschanser. Vi var kanske lite okoncentrerade där.

Sen väljer Pedersen att hylla sitt lag.

– Man är jävligt stolt över tjejerna, det är jättekul att se att vi står upp så här bra mot världsspelare och landslagsspelare, säger backen, vars lag nästan presterade bättre än vad hon hade kunnat hoppas på:

– Överraskad? Ja, kanske. Det var skitbra att vi kom till så många lägen. Vi var livsfarliga på fasta också, de var jättedarriga och skrek "nej, nej" varje gång när vi fick fasta. De har respekt för oss, det är kul.

Fast till slut var det ju ändå gästerna som avancerade till semifinal.

– Så är det. Fotboll handlar om att göra mål och de gör ett och vi inget, då vinner de. Det är enkel matematik. Sen hör man publiken om att vi ska ha en straff, och är det så är det jättesynd att vi inte fick chansen från elva meter.

Den misstänka handssituationen i Rosengårds straffområde kom minuten efter gästernas ledningsmål.

Nu blev det hörna istället för straff.

– Den tror jag alla ser, så det behöver inte kommenteras mer än så. Så är fotbollen, och vi kan inte lägga det i vår prestation, säger tränaren Stellan Carlsson, som istället lägger energin på det hans lag presterade:

– Spelarna gör en fantastisk insats. Vi möter ett väldigt bra fotbollslag och vi försöker på vårt sätt åtminstone få delar i matchen som vi styr skeendet i. Det tycker jag faktiskt att vi lyckades visa, säger Carlsson, som ser något i den här upplagan som de andra har saknat:

– Vi har inte haft den här frenesin som vi har i laget i år. Spelarna offrar sig något fantastiskt för varandra, så de ska ha mycket beröm utifrån våra förutsättningar.

Matchfakta

Piteå-Rosengård 0–1 (0–0)

Svenska Cupen

0–1 (76) Amanda Ilestedt.

Domare: Malin Johansson.

Publik: 694.

Rosengård vidare till semifinal

.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om