”Jag vill kliva in och göra ett bra avtryck”

Han gick en stentuff match mot Kevin Poulin.
Nu står det dock klart att Anders Nilsson får inleda säsongen i AHL.
– De känner att det bästa för min utveckling är att gå ner till Bridgeport och spela matcher, säger han.

Foto:

Bridgeport/ishockey2013-09-30 22:34

Han och Kevin Poulin har fajtats om att få inleda säsongen bredvid Evgeni Nabokov i New York Islanders, och så sent som natten till i går spelade de 30 minuter var i träningsmatchen mot Ottawa Senators.

Men på resan hem fick Anders Nilsson beskedet: Han får inleda säsongen i AHL.

– Jag stod halva matchen och det kändes bra. Jag fick göra en del bra räddningar i första perioden, säger Anders Nilsson innan han fortsätter:

– Sen hade de ett snack med oss efteråt och jag kommer åka ner till Bridgeport. De vill att jag ska spela matcher där.

Hur känns det då?

– På ett sätt var det väl lite väntat, men det känns så klart ändå surt att bli nedskickad. Campen och matcherna jag har spelat har ändå gått bra, men det har varit en win-win-situation för mig. Hade jag blivit kvar uppe i NHL hade det självklart varit jättekul, att få vara där uppe och spela är en dröm och det är där man vill vara, men eftersom jag missade så många matcher i fjol måste jag få spela mycket för utvecklingens skull.

Inte uppe i normal standard

Fjolårssäsongen blev en trist historia för Luleåsonen. Han missade stora delar av den på grund av vitaminbrist och gjorde comeback först i de två sista matcherna för Bridgeport Sound Tigers.

Det är också en anledning till att målvakten – trots en stark försäsong – får inleda i AHL.

– De är nöjd med vad jag har presterat, men de känner att det bästa för min utveckling är att gå ner till Bridgeport och spela matcher. Mycket beroende på att jag missade så pass mycket som jag gjorde förra säsongen, säger Anders Nilsson innan han utvecklar:

– Men om jag får spela mycket och kommer upp i den förmåga som jag själv känner att jag har får jag förhoppningsvis komma upp under säsongen. Det är min förhoppning i alla fall.

Du måste ändå ha fått ett bra kvitto från den här försäsongen med tanke på hur fjolåret var?

– Jo, på nåt sätt. Alla frågetecken som man hade innan säsongen har rätats ut. Som att jag känner att energin finns där och att jag orkar träna som jag ska göra. Och när jag spelat matcher har spelet stämt ganska bra. Det känns skönt för en själv att känna att man är med på den här nivån och att man kan vara med och prestera och hjälpa laget. Nu gäller det bara att göra det bra nog i AHL, då blir man förhoppningsvis uppkallad.

Sista året på kontraktet

Anders Nilsson spelar inte bara för en NHL-plats den här säsongen. Han har också, precis som Nabokov och Poulin, ett utgående kontrakt. Så även framtiden står på spel.

– För mig känns det extra viktigt på nåt sätt i och med att fjolåret var som det var. Jag känner väl själv att jag kanske inte riktigt kommit upp i min riktiga standard under mina två tidigare säsonger, utan det känns som det är upp till bevis och jag känner revanschlusta. Jag vill verkligen gå in och spela bra hockey och göra ett bra avtryck.

Här är de två norrbottningarna i NHL/AHL 2013/2014

Namn: Anders Nilsson

Ålder: 23 år.

Position: Målvakt.

Klubb: New York Islanders/Brindgeport Sound Tigers.

Moderklubb: Luleå Hockey.

NHL-statistik: 4 matcher, 2,75 insl/match, 91,1 i räddningsprocent

AHL-statistik: 46 matcher, 2,67 insl/match, 91,0 i räddningsprocent

Kommentar: Inte helt oväntat får den förre Luleåmålvakten inleda årets säsong i farmalaget Bridgeport. Men Nilsson, har spelat bra under försäsongen och står på gränsen till att ta en av de två platserna i Islanders. Kommer garanterat få chansen i NHL under säsongen.

Namn: Linus Omark.

Ålder: 26 år.

Position: Forward.

Klubb: Edmonton Oilers/Oklahoma City Barons.

Moderklubb: Övertorneå HF.

NHL-statistik: 65 matcher, 8 mål, 22 assist, 34 utv.min.

AHL-statistik: 46 matcher, 20 mål, 27 assist, 40 utv.min.

Kommentar: Hade hoppats få en ny chans i NHL, men i slutet av förra veckan valde Edmonton att skicka ner honom till farmarlaget efter en ganska tung försäsong med Oilers. Kan han bara bita ihop, och fortsätta producera i Oklahoma kommer han få chansen i Edmoton.

NSD:s Pelle Johansson tippar NHL-säsonge

Pacific

1)San Jose Sharks

2)Vancouver Canucks

3)Los Angeles Kings

4)Edmonton Oilers

5)Anaheim Ducks

6)Phoenix Coyotes

7)Calgary Flames

Kommentar: San Jose lär ta det här, mest för att övriga lag har en del svåra frågor att svara på. Vancouver under Tortorella? Tja, varför inte? Det här laget har ju saknat en del slutspelsglöd de senaste åren. Men det kan komma att gnissla. Jag tror inte så stenhårt på Edmontons nybygge, men slutspel blir det nog. Mest på grund av att gubbarna i Anaheim inte orkar särskilt länge till. Phoenix? Offensiven är tveksam. Calgary? Allt är tveksamt.

Central

1)Chicago Blackhawks

2)Minnesota Wild

3)Nashville Predators

4)St. Louis Blues

5)Dallas Stars

6Winnipeg Jets

7)Colorado Avalanche

Kommentar: Chicago var världens bästa lag i fjol och kan mycket väl vara det i år också. Nashville och Minnesota gör upp om andraplatsen, medan St. Louis, Dallas och (kanske, kanske) Winnipeg slåss om att ta sig till slutspelet. Colorado? Nej.

Metropolitan

1)Pittsburgh Pengiunes

2)Washington Capitals

3)NY Rangers Ranges

4)NY Islanders Islanders

5)Carolina Hurricanes

6)Columbus Blue Jackets

7)New Jersey Devils

8)Philadelphia Flyers

Kommentar: Jag tror en hel del på Washington i år, men jag kan inte ranka dem före smått magiska Penguins. Rangers säsong kan gå åt vilket håll som helst – antingen glädjefnatt över att slippa demoncoachen Tortorella eller så får vi se Manhattanbekväma stjärnor under Alain Vigneault. Islanders har något intressant på gång, oklart hur intressant, problemet är dock att bara tre lag från den här divisionen lär gå till slutspel på grund av all talang i den andra halvan av konferensen.

Atlantic

1)Boston Bruins

2)Detroit Red Wings

3)Montreal Canadiens

4) Ottawa Senators

5)Toronto Maple Leafs

6)Tampa Bay Lightning

7)Florida Panthers

8)Buffalo Sabres

Kommentar: Fjolårsfinalisterna Boston ser nästan ännu starkare ut, med både Iginla och Loui Eriksson som tillför offensiv. Detroit är Detroit, ett hårt arbetande defensivkollektiv som dessutom fått extra veteranexpertis i Daniel Alfredsson. Montreal får känslorösten före Ottawa – där mycket hänger på Jason Spezza och Erik Karlsson, två spelare som slogs med svåra skador under fjolårssäsongen – och tunga Toronto. Tampa Bay lär inte ta sig till slutspel, trots firma Stamkos och St. Louis.

Stanley Cup-vinnare: Chicago.

Poängkung: Sidney Crosby.

Kommentar: Två uppenbara val, men jag ser inte hur jag ska kunna tippa annorlunda. Det enda som kan stoppa Crosby är hans eget huvud. Att något ska kunna stoppa Blackhawks är, mitt blödande Habshjärta till trots, ännu mindre sannolikt.

Kanske Boston? Fast nej, ändå inte...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!