Legendarens mål - ta en finalplats

Han har utsetts till århundradets handbollsspelare.Han har gjort 384 landskamper och 1185 landskampsmål.Nu kommer den levande legendaren Magnus Wislander till Boden med sitt Redbergslid för spel i Lappen Cup.- Det blir ett genrep inför elitseriestarten och vi siktar på att ta oss till final, säger han.

Foto: Jonas Ekströmer

BODEN/handboll2012-09-08 06:00

Magnus Wislander är inne på sjätte året som tränare för "De vita eleganterna" efter en fantastisk karriår. Det var 1999 som han av internationella handbollsförbundet utsågs till århundradets spelare.

Så sent som i fjol gjorde han, 47 år gammal, en tillfällig comeback i erlitserien när RIK mötte Hammarby. Wislander var inne sex minuter och gjorde ett mål.

Skulle du kunna ta en plats i dagens Redbergslid?

- Möjligen efter en månads träning. Vad många elitserielag saknar är rutin. Men jag hoppas förstås att det inte blir aktuellt.

Tror du att succén i OS svallar över även på elitserien?

- Jag hoppas det. Även om elitserien inte har så många jättekända namn så håller serien hög klass.

Redbergslid har fått slåss fär nytt kontrakt de senaste säsongerna. Nu är siktet inställt på slutspel.

- Det är en realistisk målsättning med tanke på de nyförvärv vi fått, säger Wislander.

Har flera tunga nyförvärv
Det är dessa tre nyförvärv som är anledning till Wislanders optimism och som publiken i Boden bör kolla in lite extra:

4 Henrik Lundström, Redbergslids drömvärvning. Tillbaka i klubben efter ett framgångsrikt proffsspel i Tyskland. Lundström har gjort 90 landskamper. Han har vunnit sex ligaguld med Kiel i Tyskland och har även tre SM-guld på meritlistan.

4 Lars Bernhardsson, tillbaka efter tre säsonger i Alingsås där han ett år vann SM-guld. Också ett starkt nytillskott.

4 Vladimir Abadzic, målvakt från Serbien som närmast kommer från Vardar i Makedonien. Ett oskrivet kort men ryktet talar om en mycket kraftfull målvakt.

Hammarby hoppas på ett trendbrott
Hammarby är herrturneringens andra elitserierlag. Bajen räddade kontraktet i fjol tack vare seger i sista kvalmatchen mot OV från Helsingborg.

Men även i Hammarby hoppas man på ett trendbrott.

- Vi ser fram emot två roliga dagar. Det ska bli kul att åka norrut och inte bara till Skåne, säger Kalle Matsson, som tagit över huvudansvaret som tränare i Hammarby efter en annan legendar, Staffan Olsson.

Redbergslid och Hammarby är förstås storfavoriter till en plats i finalen. En stimulerande utmaning för inye minst hemmaklubbarna Hornskroken och BBK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om