Lira BK gör rätt för sitt namn - och bjuder på fotbollsgodis

Liras spelare gör rätt för klubbnamnet.Det handlar verkligen om l-i-r-a-r-e som bjuder på en hel del fotbollsgodis.- Vi har jobbat med det här laget under drygt fyra år. Än sitter inte alla pusselbitar på plats men det känns som om vi ska lyfta i år, säger Kicki Blomquist, ordförande.

Mac Grossmann gjorde två mål för Lira BK när Parkalompolo besegrades med 4–2.

Mac Grossmann gjorde två mål för Lira BK när Parkalompolo besegrades med 4–2.

Foto: ÅKE ÅKERLUND

BODEN/fotboll2013-05-14 06:00

Parkalompolo är en pigg nykomling i norra fyran. Men ett skadedrabbat Parka hade inte en chans mot seriens mest tekniska lag. Lira vann med 4-2 på Porsön och det var i underkant.

Lira hade förmågan att hålla bollen inom laget, utnyttjade hela planen och bjöd på ett utmärkt passningsspel åtminstone i första halvlek.

Parkalompolos chanser låg i kontringar och gästerna lyckades bra med de snabba omställningarna några gånger. Parka skapade två jättelägen i första halvlek och det andra resulterade.

Men som helhet var Lira bra, alldeles för bra. Om det är ett stänk av portugisisk finlir så kan det bero på att den nye huvudtränaren Paulo Correia kommer från just Portugal.

Lira har nämnts i diskussionerna när det gäller serieseger de två senaste åren.

Det är för tidigt att dra några slutsatser efter två omgångar. Men Lira känns mognare i år och ska definitivt vara med i toppen. Laget var jämnt, men tvåmålsskytten Mac Grossmann (se Veckans värsting) stack ut.

Ökvist var utmärkt
Parka då? Ja även om gästerna sattes under press långa stunder var laget farligt när det stack upp. Lars Ökvist var utmärkt och även Aslak Allas slet förtjänstfullt.

n n NSD skrev om bröderna Vikström i Harads inför seriestarten i söderfyran. Båda spelade framträdande roller i 1-1-matchen mot Storfors. Robin nickade in kvitteringen och även lillebror Pontus var duktig. Rutinerade Markus Eriksson stack också ut. Det var ett rättvist resultat mellan två förväntade topplag.

Mac Grossmann gjorde den 150 mil långa resan från Helsingborg till Luleå för att plugga till mäklare. Det ska Lira vara tacksamt över.

Skåningen, som har alla förutsättningar att bli en matchvinnare, gjorde två mål och mycket mer när Parkalompolo besegrades.

Ibland kan det löna sig att anlita en mäklare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om