BBK tappade greppet – igen

Bodens BK gav serieledarna Team Thorengruppen en match hela vägen. Men BBK föll med 1–2 och för femte gången i höst tappade BBK en 1–0- ledning.En tillfällighet?– Vi har pratat om det men jag har inget svar. Kanske tappar vi fokus, säger Robin Lundgren.

Tappad ledning – igen. För femte gången i höst så vände motståndaren och besegrade BBK.

BODEN/FOTBOLL2015-09-12 20:18

Boden tog ledningen efter 14 minuter då lagets bäste spelare Edwin Prugh mycket vackert lyfte in en frispark utan att Team TG-målvakten hann med. Det var Prughs åttonde mål, ett bra facit.

Gästerna tog sakta men säkert över, gjorde 1–1 i minut 38 och 1–2 i minut 46. Vid båda tillfällena rann en Team TG-spelare igenom BBK-försvaret och ställdes helt fri med en chanslös Christopher Elliott.

Boden svarade för en stabil andra halvlek och Robin Lundgren var nära en straff. Men i övrigt hade Boden svårt att skapa några heta kvitteringsmöjligheter.

– Visst var Team TG bra men när vi når upp i vår högsta nivå kan vi ge dem en match. Men vi har inte råd med några dippar, säger Robin Lundgren.

Nyförvärvet från IFK Luleå kan se tillbaka på en godkänd säsong. Det har blivit fem mål. Ändå känns det som om det finns mer att hämta.

– Jag är inte riktigt nöjd. Men jag kan lova att nästa år tar vi fler poäng. Det gäller både laget och mig själv.

Stuart Gibson hade gjort några ommöbleringar i laget. Filip Lantz fick fortsatt förtroende som vänsterback och spelade förståndigt. Alexander Öhman och Emil Johansson bildade mittlås och Jakob Johansson Inga gick upp på mittfältet. Med frågetecken för de två baklängesmålen fungerade försvarsspelet bra.

William Eyang tog steget in i centrum i anfallet men fick inte lika stora ytor för sina snabba ruscher. Eyang var definitivt inte dålig men är inte i vårens form.