Målmissar i massor

Teg tog vara på chanserna. Det gjorde inte Boden. Därmed blev det förlust i streckmatchen med 0-3.- Vi gav bort matchen, anser tränaren Robert Nordberg.

Nej, Boden kunde inte resa sig och vinna streckmötet mot Teg i hockeyettan. Det blev förlust med 0-3.

BODEN2011-10-31 06:00

Boden saknade inte möjligheter att spräcka nollan. Framför allt skapades några heta lägen i power play i första perioden, som Boden dominerade.

Men målvakten Emanuel Gabrielsson blev ett spöke för bodensarna. Tegmålvakten tog allt.

- Han var grym och han gjorde en lika bra match mot Björklöven även om vi förlorade med 1-2, anser Tegs tränarpar Tobias Nilsson och Mattias Lund.

Bodens jakt på ett mål blev alltmer desperat men det förlösande målet som kunde ha gett matchen nerv kom aldrig.

Ett taktiskt Teg tog vara på några gratischanser och stängde matchen med ett säkert försvarsspel och med en suverän målvakt. Gästerna lyckades dra ner på tempot och Boden gick i fällan.

Hade koll på Boden
- Boden är bra, men vi vet hur vi ska möta dem. Det gäller att få stopp på Bodens fartfyllda spel och det lyckades vi perfekt med i dag, säger Mattias Lund. Det här var absolut säsongens bästa match för vår del.

Robert Nordberg var besviken.

- En väldigt sur förlust. Spelmässigt gjorde vi en okej match men det håller inte att ge bort mål som vi gjorde. Det var losermål, säger Bodentränaren.

Boden presenterade en ny spelare i går. Anders Nordberg, lillebror till Robert, med förflutet Bodens IK och Piteå och med Lidköping som senaste adress.

"Lill-Nobbe" är i Boden på prov. Den första perioden var lovande men därefter föll han liksom hela laget tillbaka.

- Anders har ännu inte ork för en hel match, säger storebror Nordberg.

Boden gav Victor Larsson chansen i målet för första gången i höst. I tredje perioden ersattes han av Linus Styrman, i första hand för att förändra matchbilden.

Styrman höll nollan men inget hjälpte Boden den här eftermiddagen.