Legendarens lag visade klass

De vita eleganterna från Göteborg uppträdde i helsvart. Men det spelade mindre roll. Redbergslid tog hem Lappen Cup i stor stil efter 31–23 (16–9) i finalen mot Hammarby.– Jag är jättenöjd. Vi har haft två utmärkta dagar i Boden, säger Magnus Wislander.

Foto:

BODEN2012-09-10 07:47

Hildursborg var närapå fullsatt och publiken fick uppleva en smak av elitserien i finalen: högt tempo, tungt distansskytte och målvaktsspel av hög klass. Ingen lär ha blivit besviken.
Redbergslid ryckte loss direkt och vann utan större problem. Belöningen: 15000 kronor.
”Nyttiga dagar”
Elitserielagen mosade allt motstånd på väg till finalen.
– Visst hade vi en del lättare matcher, men det var jag medveten om. Vi fick springa mycket och det blev två nyttiga dagar, säger Wislander.
Redbergslid bjöd förvisso på en del elegans. Men dagens handboll handlar mer om tuffa tag och tungt distansskytte och göteborgarna gav prov på bådadera. RIK hade några riktiga bombkastare och lagets stjärna Henrik Lundström som tempohöjare på kanten. Lundström skapade mycket, men missade också mycket och fick nöja sig med två mål.
Eller som Magnus Wislander säger:
– Han hade lite skit på fingrarna i dag. Men vi vet vad Henrik går för och han blir mycket nyttig i elitserien.
RIK-tränaren var individuellt framför allt nöjd med målvakten Vladimir Abadzic och snabbe Charlie Sjöstrand.
– Abadzic var så bra som vi hoppats på. Och Charlie sprang fantastiskt bra.
De båda målvakterna fick pris som matchens lirare i respektive lag. Daniel Svensson i Hammarbys kasse var också utmärkt. Giftige avslutaren Martin Dolk också sevärd.
Bodens BK vann prestigemötet mot Hornskroken i matchen om sjunde plats. BBK:s segersiffror: 22–18.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om