En skön målshow

Nu har Luleås radarpar flyttat över radarn till Boden.Niklas Wiggefors och Daniel Sandberg hade stor show när BBK spelade ut serieledande Mariehem.- Jag har väntat på det här genombrottet, säger Wiggefors.

Daniel Sanberg och Bodens BK har hittat målformen. I går blev det en skön seger mot topplaget Mariehem.

BODEN2012-06-11 06:00

De två har under flera år öst in mål i Luleå SK. Nu har de hittat varandra i BBK också.

- Vi känner varandra ganska väl, säger "Viggen".

Det samarbetet resulterade i två mål i går.

Niklas Wiggefors kvitterade till 1-1, vackert framspelad av Daniel Sandberg. Det var Wiggefors första mål i BBK.

I andra halvlek bjöd Wiggefors tillbaka. Spelade fram Sandberg till ett friläge som betydde 3-1 och säkrade segern.

Daniel Sandberg har varit lyckosam större delen av våren. Niklas Wiggefors har inte varit dålig, men i går kom genombrottet.

- Jag har känt att jag haft ett snäpp till. Skönt att det lossnade, säger "Viggen".

Andra raka segern
För BBK betyder andra raka segern att de gön-vita lyfter och får kontakt med serietoppen. Mariehem kom till Boden som serieledare utan förlust. Men västerbottningarna reste hem som ett stukat lag. BBK-segern var både övertygande och rättvis.

Boden tog kommandot direkt och pressade tillbaka sina motståndare.

Därför kom Mariehems ledningsmål som ett tungt bakslag. Chaho Jamshidi förlorade en närkamp på mitten, Erik Torstensson i målet rusade ut men kom på mellanhand och Daniel Larsson kunde enkelt sätta 0-1.

Definitivt inte rättvist. Men BBK:s kvittering kom bara fyra minuter senare. Och efter ytterligare 13 minuter firade Haris Devic sin nyfödde son genom att sätta 2-1 efter ett lyckat samarbete med Niklas Hermansson (mycket bra).

Mariehem var på gång i början av andra rundan, men Daniel Sandbergs mål stängde matchen.

Massor av mål
n n Emil Johansson och Fredrik Lundgren bildade åter mittlås i backlinjen. Johansson var lika bra som vanligt och Lundgren var inte sämre. Försvarsarbetet över huvud taget fungerade utmärkt.

n n Tränaren Ivan Nordqvist räknar in sex poäng och sju vackra mål på de två senaste matcherna och finner läget gott.

- En av våra bästa matcher under våren. Nu gäller det att behålla fokus under de två sista matcherna före uppehållet, säger Nordqvist.

n n En stor anledning till BBK:s uppvaknade äterfinns på mitten där Ryan Gracia verkar stortrivas i sin nya fria roll.

Det fanns farhågor att David Simbo skulle lämna ett stort tomrum efter sig när landslaget kallade. Men Gracia har tagit över i stor stil. Han var planens främste aktör i första halvlek.

- Det blir ett angenämt problem när Simbo är tillbaka, säger Ivan Nordqvist.

n n Enda smolken i glädjebägaren var Haris Devics gula kort som betyder att han är avstängd nästa match.