Bodens gyllene 17 minuter

Med sjutton glimrande minuter säkrade Bodens BK Lilla VM-guldet i pojkar 16.- Då spelade vi fantastisk fotboll, säger tränaren Ulf "Jossa" Sundqvist och det är bara att hålla med.

Lagkaptenen Filip Lantz fick äntligen ta emot det åtråvärda Lilla VM-guldet. BBK:aren kom också med i All Star Team. Här i en tuff nickduell med en Baik:are.

Lagkaptenen Filip Lantz fick äntligen ta emot det åtråvärda Lilla VM-guldet. BBK:aren kom också med i All Star Team. Här i en tuff nickduell med en Baik:are.

Foto: Simon Eliasson

BODEN2011-08-26 06:00

Bergnäset var motståndare i finalen. BBK var storfavorit och Baik behövde en bra start för att kunna rubba gröntröjorna.

Men Bergnäset fick ingen bra start. Snarare en mardrömsstart. Daniel Eriksson (med egen röststark hejaklack på läktaren) gjorde 1-0 direkt. Därefter slog Victor Lind Winroth till två gånger. Andra målet var en kanon i krysset.

Då visade matchuret på 17 minuter. Då stod det klart att BBK skulle försvara fjolårets guld.

Sista chansen
Bergnäset kom visserligen igen och jämnade ut spelet i andra halvlek. Men finalen var avgjord.

- Det är vi som ska vara chef här hemma på arenan. Det ville vi visa direkt, säger Ulf Sundqvist.

- Vi är jättenöjda, förklarar Sundqvist och Ove Rogmalm, den senare basar för 96-gänget.

BBK:s lag var nämligen en blandning av 95:or och 96-or. En mix som funkade utmärkt. Boden spelade fin fotboll med många tekniska spelare.

Lagkaptenen Filip Lantz var en av förgrundsfigurerna.

- Vi snackade före matchen att alla spelare skulle göra sitt absolut bästa. Efteråt skulle ingen kunna klaga på att vi inte gett allt, säger Lantz.

Det var ingen som hade anledning klagade efteråt. Filip Lantz var kanske extra glad över guldet.

- Jag spelade för Svartbjörnsbyn i fjol och då blev vi fyra i Lilla VM. Det här var sista chansen för mig att få ett guld. Så visst var det skönt, säger han.

Men slappnade ni inte av efter 3-0?

- Nej, jag tycker faktiskt inte det. Vi hade fokus hela matchen.

Filip Wennberg var säker i BBK-målet. Tekniske bolltrixaren Javed Bakshi låg bakom mycket konstruktivt på mittfältet och framåt var Daniel Eriksson och Victor Lind Winroth hela tiden hyperfarliga.

Tunna - men tappra
Bergnäset hade en tunn trupp men stred tappert. Lagets nyttigaste spelare Philip Stridsman-Lindbäck var tvungen att linka ut efter en smäll redan i inledningen. Därmed tappade Baik lagets tongivande back. Men Stridsman-Lindbäck hade tidigare hunnit visa så mycket att han tog en plats i All Star Team.

Jonas Malander var bäste Baik:are i finalen.

- Jag är stolt över grabbarna för att vi tog oss till final. Vi visste att Boden har en bredare och starkare trupp men jag tycker det var starkt av grabbarna att spela 0-0 i andra halvlek trots att vi fick vår libero skadad, säger tränaren Thomas Lindbäck.

Baik:s 94:or tog brons i Lilla VM i fjol. Målsättningen var att bli snäppet bättre nu.

- Det klarade vi, trots att vi bara hade en avbytare. Vi har en stomme som hållit ihop i tio år, berättar Lindbäck.

Brons i fjol, silver i år - det betyder guld nästa år?

- Vi sa just det till grabbarna som är aktuella nästa sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om