Boden föll - trots Styrmans storspel

Linus Styrman storspelade och Boden Hockey svarade för en tapper laginsats. Men det räckte inte mot Björklöven, som vann första playoff-matchen med 4-1.- Vi hade tre motståndare: Björklöven, Lövens klack och domarna, säger tränaren Robert Nordberg.

Ilsken "Nobbe".

BODEN2012-02-24 06:00

"Nobbe" var stark kritisk mot domarinsatsen. Han har tidigare varit avstängd åtta matcher på grund av domarkritik.

- Men jag kommer att fortsätta kritisera domarna när det är befogat. Då får man väl låsa in mig på internat, säger han.

Det var främst en händelse som upprörde Robert Nordberg. En kvar i på andra perioden körde Marcus Lundberg på målvakten Linus Styrman, som stupade.

Bodenbacken August Tornberg ilsknade till och började bulta på Lundberg.

Båda fick två minuter. Det kändes som om Björklöven kom billigt undan.

- Med lite bollkänsla hade domarna nöjt sig med en tvåa på Lövenspelaren. Om det här hänt i elitserien hade Luleå Hockey slaktat den spelare som åkt på målvakten och domarna hade ändå nöjt sig med en utvisning på den som attackerade målisen, anser "Nobbe".

Nu blev det spel fyra mot fyra i stället för fem mot fyra och under den tiden avgjorde Löven med sitt 3-1-mål.

Det ska först som sist sägas att Björklöven vann rättvist. Det är ett tungt lag och det var som en tungviktare mot en mellanviktare i Björknäshallen.

Men tungviktaren fick jobba för segern och när Boden gjorde 1-1 i början av andra perioden var Löven en aning i gungning.

Det var ett vackert mål. Carl Almgren frispelade Lars Örnberg som sköt klockrent i mål. Boden skapade några bra chanser direkt efter målet.

Vägrar ge upp
Men efter halva perioden gjorde Löven 2-1 i numerärt överläge och resten av perioden gick Bodensarna på knäna. Då var det en inspirerad Linus Styrman som höll kvar hemmalaget i matchen.

Det var nerv ända till Björklövens 3-1 med knappa fem minuter kvar. Gästerna fastställde 4-1 i tom kasse.

Linus Styrman räddade 40 av 43 skott och stack ut i ett lag som svarade för en stark arbetsinsats.

Med två klackar och drygt 700 personer på läktarna blev det en härlig stämning i hallen.

- Grabbarna var värda en storpublik, säger tränaren Robert Dahlroth.

Men att Boden ska kunna vända det här är förmodligen att begära för mycket.

- När grabbarna nu sitter i omklädningsrummet så har de redan tankarna i Umeå, säger "Dallas".

Med andra ord: Boden har inte gett upp.