18

Efter drömöppningen med fem raka segrar är frågan befogad:Hur bra är årets Alvik?Vem är bättre att svara på den frågan än mr Alvik själv.- Vi är bra. Framför allt har vi en trupp där alla spelare, även de som kommer in från bänken, ger allt för laget, säger Robert Nyström.

Robert Nyström och hans Alvik har fått en drömstart på division III-säsongen. I går kom 18:e raka seriematchen utan förlust.

Robert Nyström och hans Alvik har fått en drömstart på division III-säsongen. I går kom 18:e raka seriematchen utan förlust.

Foto: goran.strom@nsd.se

BODEN2012-05-28 06:00

Nyström själv är ett unikum. En tränares önskespelare. Tränar stenhårt, ger och tar utan gnäll - och är fortfarande målfarlig från sin mittfältsposition.

Nyströms mål mot Heden, det som gav 2-0, var typiskt för honom. Tveksamheter i Hedenförsvaret, Nyström stod som vanligt rätt och pangade in bollen. Hans andra för säsongen.

- Alvik spelar enkel fotboll och alla spelare vet vad de ska göra, säger Hedentränaren Mathias Winroth.

Full pott
Förra våren var annorlunda. Då hade Alvik en ynka poäng efter fyra omgångar. Nu har man femton efter fem. Alvik har inte förlorat någon av de 18 senaste seriematcherna. Imponerande.

- Men det är för tidigt att dra för stora växlar efter den här starten, säger Robert Nyström som varit med ett tag.

Men Alvik är gediget med tre starka lagdelar och var klart bättre i första halvlek. Ledningsmålet kom på straff genom Simon Larsson sedan Linus Backman fällts.

Heden svarade dock för ett starkt motstånd, en bra nykomling som framför allt gjorde en utmärkt andra halvlek. Då fick Alvikarna jobba för att hålla tätt.

- Jobba-jobba-jobba-jobba! smattrade Alvikstränaren P-A Bergh från bänken.

- Vi gav bort första halvlek. Kanske var respekten för stor. I pausen pratade vi om att ge oss själva en ärlig chans och jag är stolt över grabbarnas andra halvlek, säger Mathias Winroth.

Sista 20 skapade gultröjorna några riktigt heta lägen. Men Anders Eriksson var -som vanligt- utmärkt i målet.

Backlinjen var stark med extra plus till Karl Öhman som vänsterback. Han matade kedjan med flera utmärkta bollar med sin känsliga vänsterfot.

På mitten svarade Robert Nyström och Niclas Holma för ett stort jobb. Simon Larsson och Niklas Backman är nästan alltid sevärda och de kompletterades bra av Pontus Olofsson i kedjan.

Toppar i Heden: Magnus Holmgren, Patric Nordin och Erik Kihlman. Björn Blombäck är på gång efter sin knäskada. Calle Matsson gör ofta det ovanliga, en irrationell spelare som hela tiden fordrar bevakning.

Matchvinnaren mot Övertorneå, Henrik Sandelund, tvingades bryta matchen redan efter 20 minuter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om