Raka spåret för Alvik

Morön gick ut med ett fysiskt stenhårt försvarsspel.En taktik Alvik vann på. När motståndarna utgick på löpande band tog hemmalaget över och vann med utklassningssiffrorna 5-0 (5-0).- Vi tog tillbaka matchen av dem, säger högeryttern Anna Jakobsson efter utmattningssegern.

Annina Wede och Hanna Nyberg jublar efter ett av Alvik fem mål.foto: martin thelénius

ALVIK2009-06-19 06:00
Hon fick själv känna på det hårda spelet, som kulminerade i andra halvleken när först Moröns målvakt fick byta efter en hård krock med Anne Landström.
Sedan var det just Anna Jakobsson som gick segrande ur en strid med mindre rolig utgång på högerkanten, där Moröns back vred knäet så allvarligt att korsbanden kan vara i fara. Men viktigast ur Alviks synpunkt var förstås att Jakobsson fick till ett perfekt högerinlägg, bara för Hanna Nyberg att attackera på.
3-0 och Jakobssons andra poäng i matchen. Föregående minut, den 79:e, rusade hon nämligen själv fram perfekt på en studsande retur efter att Nyberg satt sitt närskott i ribban och gjorde ett säkert 2-0.
- Kan ha varit både mitt första mål och min första assist, jag är inte helt säker, skrattar hon efter vad som förstås var en kanonmatch på kanten.
- En av mina bättre, ja, erkänner hon.
Ännu flera skador
Strax efter målet åkte Morön på skada nummer tre och Alvik kunde satsa allt framåt. Då fick äntligen Annina Wede, åter bra på vänsterkanten, revansch för ett par missar tidigare under halvleken. Framspelad av Daniela Grönberg i högform lyfte hon först över bortamålvakten till 4-0 i 88:e - och två minuter senare spelade hon prydligt förbi till 5-0.
Alviks viktigaste ingrediens i segerreceptet var utan tvekan att man inte lät sig störas av Moröns fysiska attacker. I stället väntade man ut motståndarnas misstag och vann en klasseger.
- Nej, skadorna och avbrotten störde oss faktiskt inte. Vi visste att vi har bra spelare och tog tillbaka matchen i andra halvleken, säger Anna Jakobsson som själv hann byta både ut och tillbaka in (med Elin Kindstedt) på grund av känningar i en fot. Bytte gjorde också Maria Niemelä - på grund av sin gamla fotskada - efter redan tio minuter.
Målen: Sara Eliasson (straff), Anna Jakobsson, Hanna Nyberg, Annina Wede 2.