Väder: Mulet, regn och snö

Torsdagen bjuder på mestadels mulet väder med regn och snö i Norrbotten.

Muen dag väntar i hela länet.

Muen dag väntar i hela länet.

Foto: Arkvbild

Väder2019-10-24 05:41

Kusten: Mest mulet och regn i Norrbotten. Allra längst i norr i Tornedalen kan det vara snöinslag. I Västerbotten uppehåll. 3-8 grader. Till natten sprider sig ett nytt regn upp över området söderifrån. 1-5 grader. Vinden sydvästlig.

Inlandet: Nederbörd drar sakta norrut och det ger snöfall norr om Arjeplogsområdet, annars regn. Möjligen kan det förekomma regn på kallt underlag och därmed halka. Fram på dagen uppehåll i söder och snöfallet lämnar området till kvällen. Kommande natt mest mulet och ett nytt nederbördsområde kommer upp söderifrån och det ger då regn. Från 2-5 plusgrader i söder till någon eller några minusgrader i norr. I natt mildare i norr. Svag sydlig vind.

Fjällen: Nederbörd drar sakta norrut och det ger snöfall i Norrbottensfjällen, annars regn. Möjligen kan det förekomma regn på kallt underlag och därmed halka. Fram på dagen uppehåll i söder och snöfallet lämnar slutligen området till kvällen. Kommande natt mest mulet och ett nytt nederbördsområde kommer upp söderifrån och det ger då regn, i högterrängen blötsnö. Från 2-5 plusgrader i söder till någon eller några minusgrader i norr, i natt mildare i norr. Vinden i huvudsak sydlig eller sydostlig och kan vara frisk på kalfjället.

Mer väder hittar du HÄR

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!