Sjömän hittade döda efter förlisning

Flera döda har påträffats efter det att ett thailändskt krigsfartyg förlist, uppger landets flotta. Samtidigt har en sjöman mirakulöst räddats efter två dygn på öppet hav.

Fartyg och helikoptrar deltar i sökandet efter överlevande sedan en thailändsk korvett förliste i söndags.

Fartyg och helikoptrar deltar i sökandet efter överlevande sedan en thailändsk korvett förliste i söndags.

Foto: Thailändska flottan/AP/TT

Thailand2022-12-20 09:49

Den räddade sjömannen hittades flytande i havet av ett förbipasserande fraktfartyg. Han uppges vara svag men vid liv, och får nu vård på det örlogsfartyg som för honom i land.

Tidigare på tisdagen meddelades att ytterligare en överlevare hittats, en uppgift som den thailändska flottan senare backade från. Fem personer har hittats döda i vattnet.

Korvetten HTMS Sukhothai överraskades sent på söndagen av hård sjögång och starka tidvattenströmmar och sjönk efter att ha börjat ta in vatten. Fartyget uppges ha råkat i sjönöd efter att vattnet orsakat skador på operativsystemet.

Samma kväll kunde 75 sjömän räddas ur det mörka vattnet i Thailandsviken, men många människor saknas fortfarande. Räddningstjänsten för en desperat kamp mot klockan.

– Jag är hoppfull om att hitta överlevare då de har flytvästar. Men jag antar att de måste vara utmattade, sade sjöofficer Narong Khumburi tidigare på tisdagen.

På en pir i provinsen Prachuap Khiri Khan väntar oroliga anhöriga.

– Jag trodde att det skulle gå bra, att inget dåligt skulle hända på grund av stormen, säger Phongsri Suksawat som fortfarande hoppas att hennes 22-årige son är vid liv.

– Jag skulle vilja krama honom, säger hon.

Thailändska väderinstitut har utfärdat varningar för fortsatt hårda vindar och manar till försiktighet för alla som ger sig ut till sjöss. Mindre båtar uppmanas att inte ge sig ut överhuvudtaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!