Nya uppgifter: Misstänkt mord i Malmberget

Ursprunglig artikel:

Det hela ska ha inträffat under söndagskvällen. Enligt flera läsartips till NSD spärrade polisen av ett flerfamiljshus i Malmberget. En större yta utanför huset spärrades också av. Vid en bil utanför huset placerades en presenning ut för att täcka över blod.    

Artikelbild

Vid 21-tiden på söndagskvällen kom ambulans till platsen tillsammans med många poliser. Vid 00.50 natten till måndag var fortfarande flera poliser och vakter på plats. Senare på natten, kring 01.30, anlände polisens tekniker till platsen, enligt ett läsartips.

Polisen ville sent på söndagskvällen inte ge några fler uppgifter.

- Vi är på plats i Gällivare och jobbar för fullt, men jag kan inte säga mer än så på grund av förundersökningssekretess, säger RLC-befäl Rasem Chebil vid Norrbottenspolisen.

Åklagarmyndigheten uppger på måndagsmorgonen att tre personer är gripna.

Artikelbild

- Vi kan bekräfta att tre personer är gripna, och det för ett grovt våldsbrott, säger Robin Simonsson på åklagarmyndighetens presstjänst.

Polisen bekräftar uppgifterna, och att tre personer sitter frihetsberövade på Gällivare polisstation. Men de är i övrigt fortsatt förtegna vill inte ge några fler uppgifter om vilka som har gripits. De vill inte heller specificera vad brottsmisstankarna gäller.

Artikelbild

- I nuläget kan jag bara säga att de är misstänkta för ett grovt våldsbrott, säger Rasem Chebil, vakthavande polisbefäl.

Polisen vill inte heller svara på om fler personer kan dras in i härvan.

Artikelbild

-Det pågår ett utredningsarbete, säger Rasem Chebil.