Mellan söndagen och måndagen uppstod inte mindre än fyra olika bränder som polisen misstänker kan ha varit anlagda.

LÄS MER: Fyra bränder på olika platser i Boden – misstänks vara anlagda

På måndagskvällen fick SOS alarm larm om att två nya bränder blossat upp, vid Holmfors utanför Boden och runt en kilometer norrut.

Det första larmet inkom klockan 21:53.

– Det är någon form av förrådsbyggnad som brinner för fullt och vi har fått larm om ytterligare en brand någon kilometer längre norrut, säger Magnus Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten, som vi pratade med vid 22:30.

Den ena byggnaden ska gå att rädda.

– Den första brinner ner, den andra räddades delar av. Men det är ingen spridningsrisk. Det är inga bostäder utan förråd och ödebyggander, säger Nilsson.

Ett rådigt ingripande från en eller flera privatpersoner ska ha hjälpt.

– Man har kastat snö på den ena byggnaden så det har lindrat. Det finns hopp, och tydligen snö kvar också, säger Nilsson.

Polisen bekräftar att det handlar om två nya bränder. En polispatrull var sent på måndagskvällen på plats vid brandplatsen en kilometer norr om Holmfors.

Men enligt befälet vid polisens regionledningscentral är det ännu för tidigt att dra kopplingar till de fyra bränderna tidigare samma dygn, även om det är misstänkt.

– Vi är på plats och utreder och det jag kan säga redan nu är att vi kommer att spärra av de här platserna så att vi kan göra en teknisk undersökning.