Förlust - då kan Kirunas säsong snart vara slut

23 sekunder förstörde allt för Kiruna IF.
Och nu ska det mycket till om man ska nå play off.
Men än har mlaget inte gett upp hoppet.
- Ingenting är kört än, säger lagkaptenen Joel Törmä.

Här släcks Kirunas dröm om kvalspel till allsvenskan. Piteå vann länsderbyt i allettan med 4-2 och nu ska det ganska mycket till för att Kiruna ska ta en av playoff-platserna. "Ingenting är kört ännu", säger Kirunas lagkapten Joel Törmä.

Här släcks Kirunas dröm om kvalspel till allsvenskan. Piteå vann länsderbyt i allettan med 4-2 och nu ska det ganska mycket till för att Kiruna ska ta en av playoff-platserna. "Ingenting är kört ännu", säger Kirunas lagkapten Joel Törmä.

Foto: Maria Johansson Maria Johansson

PITEÅ2013-02-13 22:36

Den långsiktiga visionen är att ta klivet upp i allsvenskan inom ett par år - men målsättningen den här säsongen är att sig till kvalserien.

Fast efter gårdagens förlust med 4-2 mot Piteå Hockey ser Kiruna IF ut att missa play off för första gången sedan säsongen 2008/2009.

I den sista omgången måste man ösa in mål mot Teg samtidigt som Sundsvall måste besegra Östersund.

Det är sex plusmål och tre poäng som ska hämtas in - men Kiruna har inte gett upp.

- Vi måste greppa det sista halmstrået som finns och vi måste göra vårt. Vi lyckades inte göra det i dag men vi måste göra det på söndag. Sen får det se ut hur det vill, säger lagkaptenen Joel Törmä.

Ni har med andra ord inte gett upp?

- Nej, för fan. Vi ska göra vårt och sen får vi se vad som händer där nere. Om inte annat måste vi spela för vår heder och stolthet och ösa på framåt.

Det var 23 sekunder i första perioden som förstörde matchen. Då gick Piteå från 1-0 till 3-0 och såg ut att ha stängt butiken.

Men i pausen gjorde Kiruna ett målvaktsbyte - Mike Garman ut och Niklas Lerbrink in - och det gav energi.

Fast trots att Kiruna där tog över och öste skott mot Oskar Sehlstedt i Piteå-kassen var det Piteå-veteranen Daniel Olofsson som gjorde periodens enda mål.

Piteå har fått upp farten
I tredje reducerade Kiruna två gånger om och förbättrade sitt utsatta läge inför avslutningen.

- Ingenting är kört än, utan vi kan summera vid 19-tiden på söndag och se var vi hamnar. Men vi här inne tror helt klart på play off, säger Joel Törmä.

Piteå Hockey är via segern - deras nionde raka - klara för play off. Matchhjälte blev Joakim Högberg: Han gjorde själv dubbla kassar och passade fram till övriga två.

- Vi tar tag i taktpinnen i första perioden, sen tycker jag vi stänger igen det helt okej. Nu är ett delmål klart och nu är det bara att ladda om, säger han.

Hur långt kan det här bära?

- I play off kan allt hända. Det är bäst av tre matcher...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om