Vinterlandet växer upp

Nu formas vinterlandet i Övertorneå.I flera dagar har det skottats och skapats och det är inte slut än.- Det är ett intensivt arbete som pågår, säger Sofi Wiippa Lahti, initiativtagare och projektledare.

"Det är helt nytt för mig att arbeta med is. Det är himla roligt att arbeta med isen som kommer från Torneälven i Juoksengi", säger Sara Bergman.

"Det är helt nytt för mig att arbeta med is. Det är himla roligt att arbeta med isen som kommer från Torneälven i Juoksengi", säger Sara Bergman.

Foto: Linda Danhall

ÖVERTORNEÅ2013-02-19 17:21

Den 2 mars har vinterlandet i Övertorneå premiär och nu arbetas det för fullt för att göra parken till ett lockande vinteräventyr för barn, unga och äldre. I måndags skapades stora snögubbar, eldstaden är på plats med gigantiska kaffekannor och i går fortsatte arbetet med att bygga en snirklig iskana, viloplatser i is och snö, en hissnande pulkbacke och inom kort finns också en snowboardramp på plats.

- Det är fantastiskt roligt, vilket engagemang! Jag är jätteglad att detta blir verklighet, säger Sofi Wiippa Lahti.

Allmänhetens dag

Nu arbetar eleverna vid Tornedalens folkhögskola med vinterlandet och på söndag ger sig alla arbetssugna Övertorneåbor in i parken. Snowboardrampen kommer att byggas av Svanstein ski. På plats finns också Henry Huuva som kommit femma i VM i isskulptering.

- Jag visar lite hur man jobbar med is och jag blir väldigt sugen på att göra någonting riktigt stort med is framöver, det här är riktigt roligt, säger Henry Huuva.

Naturguiderna Ellinor Videkull, Josefin Åström och Victor Valsberg arbetar intensivt med pulkbacken och med snöskulpturer.

- Det här är jätteroligt. Barnen kommer att tycka om det här, säger Ellinor Videkull.

Snart invigning

Victor Valsberg står med snö till knäna.

- Vad ska man annars ha snö till, än till ett vinterland, säger Victor Valsberg.

Peter Outinen och Fredrik Wanhaniemi är lyckliga över vinterlandets tillväxt.

- Jag satte hatten på snögubben, det var högt upp, säger Fredrik Wanhaniemi.

Nu planeras invigningen av Övertorneås vinterland. När snöparken är klar kommer de studerande till Naturguide att ta över skötseln.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om