Minskat antal platser på särskilt boende

För att socialnämndens ekonomi ska komma i balans föreslås bland annat att antalet platser på särskilt boende minskas från 100 till 82.

Övertorneå2013-11-09 14:43

Sedan juni 2013 har en arbetsgrupp inom socialförvaltningen i Övertorneå tittat över verksamheten. Arbetet har nu resulterat i ett förslag till verksamhetsplan för socialnämnden för åren 2014–2016.

Det som föreslås är bland annat att antalet platser på särskilt boende reduceras för att i stället satsa på trygghetsboende. Som en konsekvens av detta föreslås att Zakarigården byggs om till trygghetsboende.

Enligt förslaget kan samordningsvinster göras om återvinning, tvätteri och industriella lokaliseras till samma plats. Något som kan innebära att fler med funktionshinder kan erbjudas sysselsättning där.

Det finns behov av ett nytt LSS-boende i Övertorneå. Därför föreslås att Länsmansgården omvandlas till ett sådant boende med 5–6 platser. Omplaceringar väntar dem som nu jobbar där, exempelvis till andra boenden eller hemtjänsten.

Genom att föra samman socialpsykiatrin med hemtjänsten räknar socialnämnden med att kunna ta bort en socialsekreterartjänst. En annan ska omvandlas till en kombinerad tjänst – socialsekreterare/arbetsledare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om